1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dursun Çiçek Üniversitede Başörtülülerle Aynı Sırada
Dursun Çiçek Üniversitede Başörtülülerle Aynı Sırada

Dursun Çiçek Üniversitede Başörtülülerle Aynı Sırada

Henüz teğmenken Hukuk fakültesindeki kaydını dondurmak zorunda kalan Ergenekon ve Balyoz sanığı Dursun Çiçek, okula döndü.

17 Ekim 2014 Cuma 13:15A+A-

İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve ıslak imza tartışmalarıyla gündeme gelen, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu, Balyoz davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı.

Çiçek, henüz genç bir teğmenken 1982’de 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmış ancak, çalışma şartlarının ağırlığı, sonrasında kurmay olması nedeniyle öğrenimine devam edemeyip kaydını dondurmuştu. 

Hürriyet'te yer alan habere göre cezaevinden çıktıktan sonra ise aftan yararlanarak hukuk fakültesinde öğrenime devam kararı alan Çiçek, yatay geçiş için İstanbul Üniversitesi’ne başvurdu. Talebi kabul edilince Beyazıt’taki hukuk fakültesine başladı. 

Çiçek, Hürriyet muhabiri Toygun Atilla'ya okula dönüşü ile ilgili olarak “Hukuk fakültesini bitirmenin gerekli olduğunu düşündüm. Çünkü önümüzde uzun bir süreç var. Yeniden yargılama sonunda önce beraatımızı alacağız. Arkasından da bu kumpası düzenleyenlere hukuk önünde yaptıklarının hesabını soracağız. AİHM’de 4 tane dilekçemiz var. Anayasa Mahkemesi’nde dilekçelerimiz var. Mücadelemizi sürdüreceğiz.” diyor.

 

HABERE YORUM KAT