1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Duran Kalkan Kayyumları Tehdit Etti!
Duran Kalkan Kayyumları Tehdit Etti!

Duran Kalkan Kayyumları Tehdit Etti!

PKK liderlerinden Duran Kalkan, belediyelere atanan kayyumları tehdit etti. Kalkan ayrıca, bölge halkının çocuklarını okullara göndermemesi için de çağrıda bulundu.

17 Eylül 2016 Cumartesi 15:36A+A-

Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere atanan kayyumları tehdit eden PKK liderlerinden Duran Kalkan “Halkın seçilmiş belediyelerini zorla ele geçirmeye çalışanlar bilsinler ki, kendilerinin kullandığı zor kadar, zora hedeftirler.” ifadelerini kullandı.

“Kültürel Soykırım” Savunması!

Öte yandan, 14 bine yakın öğretmenin PKK ile ilişkili oldukları gerekçesiyle açığa alınmasına ilişkin de konuşan Kalkan, öğretmenlerin zâten maaşla kültürel soykırım yaptıklarını savundu.

Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut görevden alınan ya da alınacak öğretmenler şimdiye kadar maaş karşılığında memurluk yapıyorlardı. Ama Kürdistan’da öğretmenlik yapanlar Kürt çocuklarına ne öğrettiklerini görsünler. Soykırım sisteminin kendilerini kullandığını anlasınlar. Maaş karşılığında kültürel soykırıma hizmet etmek suça ortak olmaktır. Şimdi bu sisteme karşı mücadele ederek bu durumu telafi edebilirler. Okula el koymuşlarsa bir evde halkın çocuklarını kendi diliyle ve kültürüyle eğitmeyi öngörsünler.”

“Çocuklar Bu Okullara Gönderilmemeli”

Kürtlerin çocuklarını okullara göndermemesine yönelik çağrda da bulunan Kalkan, “Kültürel soykırım, fizikî soykırımdan daha tehlikelidir. Bu yüzden kültürel soykırım mekânları olan bu okullara çocuklar gönderilmemeli.” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum