1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünya Yetimler Günü’nde yetim bir peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlamak!
Dünya Yetimler Günü’nde yetim bir peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlamak!

Dünya Yetimler Günü’nde yetim bir peygamberin ümmeti olduğumuzu hatırlamak!

Dünya yetimleri desteklerimizi bekliyor!

27 Nisan 2021 Salı 19:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Her Ramazan’ın 15. günü yetimlere yönelik farkındalığı artırmak için ilan edilen Dünya Yetimler Günü savaş bölgelerindeki veya başka felaketlere maruz kalmış kardeşlerimizi hatırlamak için güzel bir vesile.

Dünya Yetimler Günü, İHH’nın çabaları sonucu Müslüman ülkeler tarafından kabul edilen bir gün. Müslümanların geleneğinde yetim ve öksüz çocukların ayrı bir yeri bulunuyor. Zira ‘alemlere rahmet olarak gönderilen’ son nebi Muhammed (s.a.v) kendisi de bir yetimdi.

“Yetimlere nasıl davranacağınız hakkında sana sorarlar. De ki: “Onların durumlarını düzeltmek onları iyi yetiştirmek en hayırlı olandır.” Ve onların hayatlarını paylaşırsanız unutmayın ki, onlar sizin kardeşlerinizdir. Allah bozgunculuk yapanları da düzeltmeye çalışanları da en iyi bilir.” Bakara Suresi’nin 220. ayetindeki bu vurgular Müslümanların yetimlerle kuracakları ilişkilerde temel ölçüyü oluşturmaktadır.

Filistin, Suriye, Yemen, Moro, Afganistan, Keşmir, Kafkaslar başta olmak üzere Müslüman coğrafyanın birçok bölgesinde yıllardır devam eden savaşlar birçok kardeşimizin yetim kalmasına sebep oldu. Zalimlerin zulmü karşısında direnen kardeşlerimizin yetimleri bütün ümmetin çocuklarıdır! Yetimlere sahip çıkmak Allah Resulü (s.a.v) mirasına sahip çıkmaktır.

Müslim’de geçen bir rivayette Ebu Hureyre, Allah Resulü’nden şöyle aktarıyor: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yan yana bulunacağız.” Hadisi bize aktaran Malik bin Enes peygamber (s.a.v.)’in yaptığı gibi işaret parmağıyla orta parmağını birleştirerek gösterdi.

Ramazan ayını da vesile kılarak yardım faaliyetlerini artırabiliriz. Başta mülteci kardeşlerimiz olmak üzere ümmetin yetim çocuklarına sahip çıkmazsak Allah Resulü’nün mirasını göz ardı etmiş olacağız. Rabbimiz yaptığımız hayırları şimdiden kabul etsin!

ez-ji8cwyaai4ox.jpgezwasduxoaisgyz.jpg

HABERE YORUM KAT