1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Etiyopya'da çatışan taraflara sükunet çağrısı
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Etiyopya'da çatışan taraflara sükunet çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Etiyopya'da çatışan taraflara sükunet çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray eyaletinde çatışan taraflara sükunet çağrısında bulundu.

04 Kasım 2021 Perşembe 10:59A+A-

Karadaği, Birliğin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Etiyopya'nın kuzeyinde ordu birlikleri ile isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında devam eden çatışmalardan duyduğu endişeyi ifade etti.

Ülkenin daha fazla bölünmeye, kan dökülmesine, yıkıma ve istikrarsızlığa yol açacak fitne ateşine düşmesini önlemek için tüm Etiyopyalıları sükunete ve çatışan tüm taraflar arasındaki savaşı sona erdirmeye çağıran Karadaği, taraflardan ülkenin ve tüm Etiyopya halkının çıkarlarını dikkate almalarını istedi.

Etiyopya ordusu, bugün ülkenin kuzeyindeki Adi Hageray bölgesinde TPLF'ye ait askeri eğitim merkezine hava saldırısı düzenlemişti.

Ülkenin kuzeyinde 11 aydır süren çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Yemen'in Marib kentini Husilerden korumak için ayaklanma çağrısı

Karadaği, Twitter hesabından "Husi milisler tarafından saldırıya maruz kalan, binlerce sivilin zorla yerinden edildiği ve camilerinin bombalandığı Marib'i korumak için resmi, medya ve saha ayaklanması istiyoruz." paylaşımında bulundu.

Paylaşımında, "Ey sesiz kalanlar, Husiler kazanırsa, ülkeleriniz ayakta kalmayacak." ifadesine yer veren Karadaği, hangi ülkelere işaret ettiğine ilişkin bilgi vermedi.

Yemen'de hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanlığı karargahının yanı sıra petrol ve doğal gaz yataklarının bulunduğu Marib'i ele geçirmek isteyen Husiler, Şubat 2021'den bu yana bölgeye yönelik saldırılarını artırdı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT