1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Duma’daki Kimyasal Saldırıya Tepki!
Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Duma’daki Kimyasal Saldırıya Tepki!

Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden Duma’daki Kimyasal Saldırıya Tepki!

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta bölgesinde, direnişçilerin kontrolü altındaki Duma ilçesinde düzenlediği kimyasal saldırıyı kınadı.

10 Nisan 2018 Salı 10:12A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, Duma’da uluslararası hukuka göre yasaklı kimyasal silahları kullanarak ihlallerini sürdüren Beşşar Esed rejiminin işlediği “korkunç suçları” kınadığını ifade ederek, “Bu zalim rejimin, uluslararası cezalara çarptırılması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

AA’da yer alan habere göre, Esed rejiminin, kan dökme ve insanlığa saygı konularında kayıtsız olduğunun belirtildiği açıklamada, Esed ve müttefiklerinin tüm insani sınırları aştığı kaydedildi.

Açıklamada, kitle imha silahlarıyla işlenen suçların, destek olanlar ile yaşananlar karşısında sessiz kalanların alınlarında utanç lekesi olarak kalacağı aktarıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği de uluslararası toplumun sessizliğinin, zalimlerin Suriye halkı ve siviller aleyhinde yasaklı silahlarla işlediği suçlara devam etmesi için teşvik niteliğinde olduğunu belirtti.

El-Karadaği, insan vicdanının hiçbir şekilde kabul edemeyeceği bu ihlaller karşısında uluslararası ve halklar nezdinde acil bir duruş sergilenmesi çağrısında bulundu.

Esed rejiminin, Şam’ın Doğu Guta bölgesinde direnişçilerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşim yerlerine 8 Nisan’da düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum