1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Dünya Müslüman Alimler Birliği 6'ncı Genel Kurulu Doha’da başladı
Dünya Müslüman Alimler Birliği 6'ncı Genel Kurulu Doha’da başladı

Dünya Müslüman Alimler Birliği 6'ncı Genel Kurulu Doha’da başladı

​​​​​​​Dünya Müslüman Alimler Birliği 6'ncı Genel Kurulu, Katar’ın başkenti Doha’da başladı.

07 Ocak 2024 Pazar 21:53A+A-

Türkiye'den İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yer aldığı genel kurula, 80’den fazla ülkeden 2 bini aşkın alim, düşünür ve akademisyen katıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, yaptığı açılış konuşmasında, Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de işgalci rejime yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ile "tüm Müslümanlara çalınan Filistin topraklarının ancak güç kullanılarak geri alınabileceğini hatırlattığını" ifade etti.

"Filistin halkının içinden geçtiği bu zor dönemde onlara destek olmak için birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız" diyen Karadaği, sadece Filistin'de değil, dünyanın her yerindeki Müslümanlara destek verilmesi gereğini belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Habib Salim Sekaf el-Cufri de genel kurulun başta Gazze Şeridi olmak üzere İslam dünyasının zor koşullar içerisinde olduğu bir dönemde düzenlendiğini söyledi

Cufri, "Temel insani ihtiyaçlardan mahrum, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin çektiği acıların, Müslümanların bir araya gelmesi ve işbirliği yapmasının önemini bir kez daha gösterdiğini" ifade etti.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen genel kurulda Dünya Müslüman Alimler Birliğinin yeni başkanı ve yönetimi seçilecek. Genel kurulda ayrıca işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tüm dünyaya güçlü mesajlar verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT