1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dünya Deyrizor’daki Vahşeti Görmezlikten Geliyor
Dünya Deyrizor’daki Vahşeti Görmezlikten Geliyor

Dünya Deyrizor’daki Vahşeti Görmezlikten Geliyor

ABD ve PKK, Suriye’deki savaş tarihinin en büyük vahşetlerinden birine imza attı. Deyrizor’a bağlı Bagoz’un Kamplar bölgesinde PKK kuşatması altındaki araziye yağan bombalar yüzlerce sivili katletti.

22 Mart 2019 Cuma 16:20A+A-

Dün Mepanews ve Haksöz-Haber’in gündeme getirdiği trajediye Yeni Şafak gazetesi de bugünkü nüshasında genişçe yer verdi.

Yeni Şafak’ın konuyla alakalı haberinde şunlar kaydedildi:

Bölgede köylerini terk etmiş binlerce kişinin haftalardır beklemekte olduğu yerde PKK/YPG ise buradakilere ‘IŞİD’ bahanesiyle kurşun yağdırdı. Can pazarına sahne olan Bagoz’dan gelen görüntüler yürekleri burktu.

Dehşet verici fotoğraflarda kadın ve çocukların öldürülme korkusuyla yüzlerce cesedin arasında bekleştiği görülüyor. Kamplar’da cesetleri defnedecek kimse de kalmadı. Yerel kaynaklar, birçok cesedin parça

ABD’nin silah olarak kullanımı yasak beyaz fosforla da bombardıman düzenlemesi nedeniyle hem IŞİD’lilere hem de sivillere ait birçok cesedin yanmış, kömürleşmiş halde olduğu öğrenildi. PKK ve ABD, Suriye-Irak sınırındaki Bagoz beldesinde, bahçe ve kampların yer aldığı alanda sıkışan son IŞİD’li grupla 15 Şubat’ta tahliye konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren çok sayıda IŞİD’li beldeden ayrılarak teslim olmuştu.

Toplayıp öldürdüler

Yeni Şafak’a bilgi veren Deyrizor eski Askeri Meclis Başkanı Albay Ebu İsmet, “ABD tahliye edeceğim diyerek sivilleri bir yerde topladı ve sonra üzerlerine bomba yağdırdı. İki günde 300’ü aşkın insan öldürüldü. Can verenlerin tamamı sivil. Son bir ayda öldürülenlerin sayısı 6 bini aştı. Siviller fosfor bombalarıyla katledildi. PKK mayınları da onlarca kişinin hayatına mal oldu” diye konuştu. Suriye İnsan Hakları Ağı ise Donald Trump başkan olduğundan beri Rakka ve Deyrizor’a yönelik saldırılarda 730’u çocuk, 362’si kadın toplam 2 bin 59 sivilin katledildiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT