1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Dünya Bülteni, Kaynağı Açıklamalıdır!
Dünya Bülteni, Kaynağı Açıklamalıdır!

Dünya Bülteni, Kaynağı Açıklamalıdır!

Dünya Bülteni internet sitesi bugün yaptığı haberle “Suriyeli muhaliflere bir darbe de bizden” mi demiş oldu?

09 Mayıs 2013 Perşembe 21:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dünya Bülteni internet sitesi bugün yaptığı haberle “Suriyeli muhaliflere bir darbe de bizden” mi demiş oldu?

Washington’da İsrail lobisinin katkılarıyla düzenlenecek bir toplantıya Siyonist çete yetkilileriyle birlikte Özgür Suriye Ordusu komutanlarının da katılacağının iddia edildiği haberin kaynağı belirsiz.

Adı geçen kuruluşun sitesine bakıldığında bu bilgileri yansıtan herhangi bir bilgi yok. Bu durumda Dünya Bülteni’nin bu haberi kime dayandırdığı sorusu cevap bekliyor.

Suriyeli muhalifler hakkında gerek Esed rejiminin ve suç ortaklarının mebzul miktarda karalama kampanyası yürüttükleri biliniyor. Binlerce masumu vahşice katleden bir rejime anti-siyonist, adalet ve onuru için savaşan insanlara ise “işbirlikçi” yaftası yapıştırmakta sakınca görmeyen bu çevrelerin ortalığı alabildiğine kirlettiği görülüyor. İslami hassasiyetler çerçevesinde yayın yapan bir site olan Dünya Bülteni’nin de bu haberiyle mevcut kirliliğe alet olması çok üzücü.


Haberin Metni:

ÖSO komutanları İsrailli yetkililerle aynı programda

ÖSO yöneticileri Cuma günü Washington'da İsrail lobisinin katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte İsrailli yetkililerle bir araya gelip Suriye'deki direnişi anlatacak 

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

ABD'deki önemli düşünce kuruluşlarından The Washington Institute (Washington Enstitüsü)'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları ve İsrail üst düzey yöneticilerinin de katılacağı bir sempozyum yapılıyor.

9 Mayıs Cuma günü Washington'da Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenecek program İsrail'in yeni Adalet Bakanı Tzipi Livni'nin İsrail'in yeni hükümeti ve Filistin'le barış görüşmeleri konusunda yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından Sedat Sosyal Kalkınma ve Refah Vakfı Başkanı Enver Esmad El Sedat, "İkinci yılında Mısır Devrimi: Sancılı dönüşüm" başlıklı bir konuşma yapacak.

Sedat'ın konuşmasından sonra ÖSO sözcüsü ve komutanı Abdulhamid Zekeriya ve ÖSO komutanı Abdulcebbar Akidi muhaliflerin Esad'a karşı verdiği savaşı anlatacaklar. Sempozyumun bu oturumunun basına kapalı olacağı bildiriliyor.

Programın son oturumunda ise ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD'nin Ortadoğu'daki savunma stratejisi üzerine bir konuşma yapacak.Sempozyumun yöneticiliğini ise önceki dört ABD başkanına Ortadoğu konusunda başdanışmanlık yapan Dennis Ross yapıyor.

Tzipi Livni, Enver Esmad El Sedat ve Chuck Hagel'in konuşmaları The Washington Institute'nin resmi web sitesi üzerinden canlı yayınlanacak. Sempozyumun ABD'deki İsrail lobisinin katkılarıyla yapıldığı belirtiliyor. Programa İsrail'den üst düzey yöneticilerin de katılması bekleniyor.

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=258831

HABERE YORUM KAT

9 Yorum