1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünya Bu Zulme "Dur" Demeli
Dünya Bu Zulme "Dur" Demeli

Dünya Bu Zulme "Dur" Demeli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Suriye'deki savaş suçu belgelerine ilişkin, "Tüm dünyanın ortak bir sesle bu zulme 'Dur' demesi gerekmektedir" dedi.

21 Ocak 2014 Salı 18:46A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada, AA'nın yayınladığı Suriye'deki savaş suçu belgelerini değerlendirerek, Suriye'de yaşanan insanlık dramına bir kez daha büyük bir acıyla şahit olunduğunu ifade etti.

Bunun daha önce de Bosna Hersek, Filistin ve Myanmar'da görüldüğünü belirten İslam, "Bu, ma'şeri vicdanı yaralayan bir durumdur. Sivil insanların, yaşlıların, kadınların, çocukların, hayatını kaybettiği insanlık suçlarını tarihin ve vicdanların unutması, affetmesi mümkün değildir. Binlerce fotoğrafla tarihe geçen bu duruma sessiz kalınmaması tüm dünyanın ortak bir sesle bu zulme 'dur' demesi gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

''Zulme karşı duruş, tüm dünyanın ortak tavrı olmalı''

Ülke olarak bu zulme karşı ortaya konulan duruşun, artık tüm dünyanın ortak tavrı olmasına dikkati çeken İslam, insanlığın zulme topyekun karşı durmasının zamanının çoktan geldiğini söyledi.

Masum insanları katledenlerle, bu zulme ortak olanların vicdan muhasebesi yapmasını ve çok acil olarak uluslararası toplumun harekete geçmesini beklediklerini vurgulayan İslam, Türkiye'nin, dün olduğu gibi bugün de yüksek sesle insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadeleye devam edeceğinin herkesçe bilinmesi gerektiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT