1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı
Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı

Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı

Cumhurbaşkanlığı seçimine MHP ve CHP'nin ortak adayı olarak girecek olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dünürü konuştu.

23 Haziran 2014 Pazartesi 16:08A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Tire’de yaşayan dünürü Bülent Çerçi öve öve bitiremedi.

Egedesonsöz gazetesinin haberine göre, Çerçi, “Ekmel bey çok sakin, sinirlenmeyen, zeki bir insan. Dini özelliğinden çok Ortadoğu’ya hakim olduğu için tercih edildiğini düşünüyorum” dedi.

Çerçi, İhsanoğlu’nun bilinmeyen yönlerini de anlattı.

SAKİN, SİNİRLENMEYEN BİRİSİ

İhsanoğlu’nun bu süreçten başarı ile çıkacağına emin olduğuna vurgu yapan Çerçi, “Ekmel bey çok sakin ve asla sinirlenmeyen bir kişidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kişilik açısından karşılaştırılamaz bile. Arada dağlar kadar fark var. Bir yanda sinirli, insanları kıran ve hor gören diğer yanda ise sabırla karşısındakini dinleyen, fikirlere önem veren bir insan olacak. Ekmel beyin birçok özelliği var. Çok düzenli bir insandır. Yediklerine bile dikkat eden, sağlıklı beslenen, programlı çalışan, sürekli okuyan ve araştıran yapıya sahip. Bundan önce 57 ülkenin bağlı bulunduğu bir yapılanmada önemli görev alan Ekmel bey yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Gittiği yerde kavgaları bitirdi, aşiretleri barıştırdı. Çok uzlaşıya açık yapısı var. O yüzden tanıyanlar sürekli onunla olmak istiyorlar. Bilgi birikimi çok yüksek olan Ekmel bey gerçekten tanıdıkça sevilen, sayılan bir kişidir” dedi.

DİN DEĞİL ORTADOĞU

Çerçi, dünürü İhsanoğlu’nun en büyük avantajının bu süreçte Ortadoğu politikalarına hakim olması olduğunu söyledi. Çerçi, “Kendisi ile ilgili ilk olarak, başbakanın karşısına dini ağırlığı olan, İslam’a önem veren ve iktidarı zor durumda bırakabilecek kişi algısı yaratıldı. Öyle bir şey yok. Ekmel beyin tercih edilmesinin sebebinin Ortadoğu’daki karışıklık olduğunu düşünüyorum. Şu anda Suriye’de, Irak’ta ciddi sorunlar var. IŞİD denilen yapılanmanın yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Ekmel bey o bölgede, Afrika’da yapacakları ile sürece en uygun isim olarak ortaya çıkmıştır. En büyük kozu da bölgenin her şeyini çok iyi bilmesidir” diye konuştu.

NAMAZ KILARKEN GÖRMEDİM

Çerçi, İhsanoğlu’nun ibadetini de dinsel değerlerini de kendi içinde yaşayan birisi olduğunu söyledi. Asla göstererek iş yapmadığını anlatan Çerçi, “Namaz kılarken kendisini hiç görmedim. Bir kere kızım ile oğlunun düğününde Cidde’de Cuma namazına gittik. Orada kıyıda, köşede namaz kıldık. Hiçbir zaman ortalıkta ibadet ederken görmedim. Çok sık bir araya geldiğimiz, birlikte kaldığımız dönemler oldu ama dini yönleri ön planda olan bir kişi değildir. Cidde’de bile otururken namaz vakti geldiğinde bizden izin isterdi. Biz nereye gittiğini bilmezdik. Eşi ‘Ekmel bey her halde namaz kılıyor’ dediğinde anlardık. Yine zaman zaman sohbet ederken ‘biraz dinlenmek, kendime vakit ayırmak istiyorum’ der. O zaman anlarsınız ki kendisini çalışmaya, okumaya, araştırmaya vermiştir” dedi.

EGE’Yİ ÇOK SEVİYOR

Çerçi, İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmeden 20 gün önce İzmir’e geldiğini söyledi. Çerçi, “Biz o zaman süreci biliyorduk. Adaylık açıklaması yapılmadan iki ay önceden durum belliydi. Heyetler arasında ziyaretler yapılıyordu. İzmir’e geldiğinde daha önce gitmediğini söylediği Foça’ya gittik. Oraları dolaştı, gezdi. Tarihi eserlere yönelik çok büyük ilgisi var. Kızımızı istemeye geldiklerinde gece araçtan indiğinde Tire Necip Paşa Kütüphanesi’ni sormuştu. Orayı dışarıdan gördü ve ‘bu eserin değerini bilin, buradaki el yazması eserler başka yerde yok’ dedi. Kültürel birikimi olan Ekmel bey Ege’yi çok seviyor. Ege Bölgesi’nin yemeklerini de zaman zaman ister. En son kendisine bir çanta dolusu Enginar götürdüm. Buranın enginarını da çok beğendi” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT