1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Duma'da Katliam; Her Şehirde Operasyon Var!
Dumada Katliam; Her Şehirde Operasyon Var!

Duma'da Katliam; Her Şehirde Operasyon Var!

Baas ordusu birçok noktada düzenlediği kanlı operasyonlarda onlarca Suriyeliyi katletti.

16 Haziran 2012 Cumartesi 17:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de bugün düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 33'ü Şam'da olmak üzere toplam 55 kişi katledildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 55 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çok Sayıda Asker Duma’da Operasyon Yapıyor

Londra merkezli örgüt, birkaç günden bu yana Şam'ın banliyölerinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda çoğunluğu Duma semtinde olmak üzere 33 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Humus'ta 11, İdlib'te 4, Der’a ve Lazkiye'de ikişer, Hama, Deyr Ez Zor ve Halep'te birer kişinin Esed’e bağlı güvenlik güçlerince açılan ateşte öldüğünü belirten örgüt, Humus ve Rastan'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

Duma da Artık Humus Gibi

Bu arada, Şam'ın Duma beldesinde Perşembe gününden bu yana hava destekli düzenlenen operasyonlarda onlarca kişinin öldüğünü ve 250'den fazla kişinin yaralandığını söyleyen beldedeki yerel aktivistlerden Ebu Adnan, birkaç günden beri Duma'da bir katliamın yaşandığını ve halkın operasyonlar nedeniyle beldeyi terk etmeye başladığını ifade etti.

Geceleri yoğun silah seslerinden dolayı uyumadıklarını belirten Ebu Adnan, güvenlik güçlerinin zırhlı araç ve tanklarla belde içerisinde rastgele ateş açması sonucu onlarca iş yeri ve evin büyük hasar gördüğünü dile getirdi.

Duma'nın artık Humus'tan farklı olmadığını ve ordunun halkı sindirmek için patlamalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Ebu Adnan, yaralıların acil tıbbi malzemeye ihtiyaçlarının olduğunu ve bu malzemelerin yetişmemesi durumunda ölü sayısının yükselmesinden korkulduğuna işaret etti.

Helikopterler de Operasyonlara Katılıyor

Şam'ın Kafr Susa, Sebka ve Mezze semtleri üzerinde helikopterlerin keşif uçuşları yaptıklarını kaydeden Ebu Adnan, kentin Haresta beldesinde düzenlenen operasyonlarda birçok evin tank ateşinde hasar gördüğünü anlattı.

kafr-susa_syria-suriye.jpg
Kafr Susa... 12.06.2012

Hama'nın Kusur bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamaların ardından güvenlik güçlerinin çevreye rastgele ateş açtığı, Kufr Zeyta beldesinde halkın operasyonlar sebebiyle kenti terk etmeye başladığı ve askerlerin kontrol noktalarında halkı engellediği belirtiliyor.

Humus'ta düzenlenen operasyonlarda durumun çok kötü olduğunu ve kentin her gün ağır silahlarla saldırıya maruz kaldığını vurgulayan Ebu Adnan, "Humus'un birçok semti harabeye dönmüş durumda, iletişim kesik olduğundan dolayı arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Operasyonlar nedeniyle halk kentten güvenli bölgelere kaçmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Halep Sokaklarında Binler Özgür Ordu İçin Haykırıyor

Dünkü Cuma gösterilerinde de 43 kişi katledilmişti. Katliama rağmen Suriye’nin birçok şehrinde halk yine sokaklardaydı. Aşağıdaki video dün Halep’te çekildi. Suriye halkı “Allah seni korusun Hür Ordu!” sloganları atıyor. 

***

BM Gözlemcileri Faaliyetlerini Askıya Aldı

Öte yandan Suriye'deki BM gözlemcileri, ülke genelinde artan şiddeti gerekçe göstererek, faaliyetlerini askıya aldı.

Gözlemci heyetinin başkanı Robert Mood, son on günde artış kaydeden şiddet olaylarının ülkede bulunan yaklaşık 300 gözlemcinin hayatını riske atarak heyetin gözlemleme, araştırma ve rapor etme görevlerini yerine getirmesini engellediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum