1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Duma’da Çocukları Katlettiler (VİDEO)
Duma’da Çocukları Katlettiler (VİDEO)

Duma’da Çocukları Katlettiler (VİDEO)

Suriye'de rejime bağlı ordu birlikleri dün 15’i çocuk 60 kişiyi daha katletti. Şam kırsalındaki Duma’da birçok nokta bombalandı.

12 Aralık 2013 Perşembe 12:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de, rejime bağlı ordu birliklerinin ve çetelerin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılar kesintisiz devam ediyor.

Dünkü saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 60 kişi katledildi. Özellikle Şam kırsalındaki Duma’ya atılan bombalar birçok çocuğu katletti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, yönetime bağlı güçlerin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyöleri ile kırsalında 24, Humus'ta 12, Haseke'de 11, Dera'da 6, Halep ve İdlib'de 3'er ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere 60 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) de ölenlerin 15’inin çocuk ve 8’inin kadın olduğunu açıkladı. Ayrıca 2 kişinin işkencede can verdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise direnişçilerin Dera'nın İnhil beldesinde rejime ait önemli kontrol noktalarını ele geçirdiği ifade edildi. Direnişçilerin beldede 6 tankı imha ettiği, çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiği ve onlarca askeri de esir aldığı kaydedilen açıklamada, silahlı muhaliflerin beldede Esed güçlerine ait çok sayıda askeri aracı ele geçirdiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Doğu Guta, Yermuk, Muaddamiye, Dareyya ve Berze bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı iletilirken, muhaliflerin de kentin Adra beldesinde un depolarının olduğu yerlerin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.

DUMA’DAN GÖRÜNTÜLER:

Yaralı çocuklar:

Ayağında lastik bot...

Duma bombalanıyor:

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum