1. HABERLER

  2. HABER

  3. DTK'dan YDG-H'ye Destek ve Yönlendirme!
DTK'dan YDG-H'ye Destek ve Yönlendirme!

DTK'dan YDG-H'ye Destek ve Yönlendirme!

DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Şırnak Cizre ilçesinde PKK’nın dağ kadrosu ile birlikte HÜDA PAR ve dindar halka yönelik katliam girişiminde bulunan YDG-H çetesine destek çıktı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 22:03A+A-

PKK’nın, kamuoyuna deklere ettiği kamu düzeni kararının üzerinden 24 saat geçmeden, Cizre’de Nur Mahallesi’ni gece kuşatma altına alıp uzun namlulu silahlarla dindar halka saldırmasının yankıları sürerken, DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak'ın yaptığı açıklamalar, katliam girişiminde bulunan YDH-H çetesini kimlerin yönettiğini ortaya koydu.

Al Jazeera Türk’ten Aldulkadir Konuk’un haberine göre, Cizre’de üç kişinin öldüğü ve üç kişinin yaralandığı olaylarda HÜDA-PAR, polisi geç müdahale etmekle, polis ise gecikmenin bir süredir ilçenin bazı bölgelerine açılan hendeklerin neden olduğunu açıklamıştı. İlçedeki birçok hendek polis araçlarının geçmesini engelleyecek derinlikte. Bazıları yağmur suyuyla dolu çukurlar haline dönüşmüş durumda.  

“Birkaç  hendek kapattık, gençler tekrar kazdı!”

Kazılan hendeklerle ilgili toplumun aklıyla alay eden mahiyette açıklamalar yapan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret,  “Hendeklerle ilgili daha önce birkaç hendek kapattık, gençler (YDG-H!) tekrar kazdı. Bu olaylardan sonra bunların tamamının kapatılması için hazırlık yapıyoruz. Ancak hendek sayısının fazla olması nedeniyle bir, iki günde olacak iş değil. Hendeklerin kapatılması için iş makineleri ve personele ihtiyacımız var. Bunun çalışmasını önümüzdeki günlerde yürüteceğiz.” diye konuştu.

cizre-cukur.jpg

“Gücümüz yetmiyor” itirafı!

Hendeklerin belediyeye ait iş makinalarıyla kazıldığı fotoğraflarla belgelenmesine rağmen bunu inkar eden İmret, güçlerinin yetmediği bazı durumların olduğunu itiraf ederek, “Hendeklerin kazılması için belediye olarak kesinlikle iş makinesi vermiş değiliz, gençlerin bazı araçlara el koyup hendek kazdıklarını biliyoruz. Bunlar Kaymakamlığın olduğu gibi bizim de gücümüzün yetmediği durumlardır.” itirafında bulunması, "gücün yetmiyorsa bırak" yorumunu beraberinde getirdi.

YDG-H çetelerine DTK yönlendiriyor

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak ise, hendek kazıp Cizre’de katliam girişiminde bulunan YDG-H çetelerine destek niteliği taşıyan açıklamalarda bulunarak, “Siyasi soykırım operasyonları her gün devam ediyor. Son birkaç aydır neredeyse bine yakın genç (YDG-H örgütü üyesi) gözaltına alındı ve tutuklandı. Her yerde bu tür furyalar devam ediyor. Siz eğer adaletsizliği bir temel politika olarak esas alırsanız tabii ki etki - tepki olarak gençler de kendi mekanizmalarını üretebilirler. Bu mekanizmalar her zaman sizin hoşunuza gitmeyebilir. Kamu düzenine uymayabilir, düzensizlik düzeni olabilir. Maalesef bu tür tedbirler geliştiriliyor. Biz bu hendeklerin neden kazıldığını ve ne zaman kapatılacağını sormak yerine hükümetin bu siyasi soykırım politikasını ne zaman sona erdireceğini daha fazla sormalıyız.” ifadeleriyle çetelere destek çıktı.

"Gençlerimiz örgütümüzün belirlediği politika çerçevesinde hareket ediyor" itirafı

Cizre’de çıkan olaylarda YDG-H çetelerinin örgütün politikaları doğrultusunda hareket ettiğini de itiraf eden DTK Eş Genel Başkanı Irmak, “Gençlerimiz örgütümüzün belirlediği politika çerçevesinde hareket etmiş ve hareket etmeye devam edecektir. Gençliğimizin kendisine dönük yürütülen siyasi soykırım operasyonlarına elbette ki tepkisi olacaktır.” dedi.

Kaynak: Hürseda

HABERE YORUM KAT

2 Yorum