1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dr. Ebu Eymen: Zehirli Gazla Şehit Edildiler!
Dr. Ebu Eymen: Zehirli Gazla Şehit Edildiler!

Dr. Ebu Eymen: Zehirli Gazla Şehit Edildiler!

Ahraru'ş Şam Hareketi yetkililerinin cesetlerini muayene eden doktorlardan Ebu Eymen, "Cesetleri muayene ettikten sonra ölüm sebebinin gaz olduğu ortaya çıktı" dedi.

10 Eylül 2014 Çarşamba 17:18A+A-

Suriye'nin İdlib kentinde Ahraru'ş Şam Hareketi lideri Hassan Abbud'un da aralarında bulunduğu 45 üst düzey yetkilinin ölüm nedeninin "zehirli gaz" olduğu belirtildi.

Suriye'nin İdlib kentindeki olayda hayatını kaybeden Ahraru'ş Şam yetkililerinin cesetlerini muayene eden hareketin doktorlarından Ebu Eymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cesetleri muayene ettikten sonra ölüm sebebinin gaz olduğu ortaya çıktı" dedi.

Cesetlerde ölüm nedeninin patlama olduğunu kanıtlayan hiç bir kanıta rastlanmadığını belirten Ebu Eymen, "Ancak yaşamını yitirenlerin vücutlarında tırnak izleri vardı. Üzerlerindeki elbiseler parçalanmıştı, muhtemelen can havliyle nefes alabilmek için elbiselerini kendileri yırtmış. Cesetlerde herhangi bir yaralanma izi de yok ayrıca. Ölümlerin hepsi de boğulma sonucu gerçekleşmiş. Bunların tümü ölüm nedeninin gaz olduğunu kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Kullanılan gazın zehirli olma ihtimalinin olduğunu söyleyen Eymen, "Olay yerinde patlama olduğuna dair bir eser bulunmuyor. Bölgede duyulan patlama sesinin ise saldırıyı düzenleyenler tarafından organize edilmiş bir yanıltmadan ibaret olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İdlib'in Ram Hamdan köyünde dün düzenlenen bombalı saldırıda, Ahraru'ş Şam Hareketi yetkililerinden oluşan 45 kişi şehit olmuştu.

Suriye’de savaşan silahlı muhalif grupların en güçlülerinden biri olan Ahraru’ş Şam, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib bölgesini kontrol ediyor. Yanı sıra Suriye’nin birçok bölgesinde etkin. Ahraru’ş Şam, sadece silahlı birlikleriyle değil, yardım ve eğitim çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT