1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dr. Abdullah Muhaysini: Şam'ı İran'a Mezar Yapacağız!
Dr. Abdullah Muhaysini: Şam'ı İran'a Mezar Yapacağız!

Dr. Abdullah Muhaysini: Şam'ı İran'a Mezar Yapacağız!

Suriye Devrimi’nin ilk başladığı dönemlerde Mekke’de büyük bir camide imamlık yaparken her şeyi terk edip Suriye’ye gelen Dr. Abdullah Muhaysini’nin konuşması…

25 Nisan 2016 Pazartesi 18:55A+A-

HABER: KÜRESEL ANALİZ

2011’de Arap Baharı başladığında tüm dünya bu devrimlerin nereye varacağını merak etmeye başladı. Tunus’tan dalga dalga yayılan devrimler dalga dalga sönmeye yüz tuttu.

Ancak Suriye’de devrimin ilk günlerinden itibaren durum çok farklı gelişti.

Halkın barışçıl gösterilerine katliamla cevap veren Esed’e karşı silahlı mücadele başladı. Esed’in devrilmesini önlemek için önce Lübnan Hizbullah’ı sonra, şii militanlar, sonra İran ve en son olarak da Rusya Suriye’ye girerek savaşa müdahil oldu.

Ama tüm bunlar Suriye Devrimi’ni durduramadı. Rusya’nın çekilme kararıyla Suriye halkının inancı daha da yükseldi.

Suriye Devrimi’nin ilk başladığı dönemlerde Mekke’de büyük bir camide imamlık yaparken her şeyi terkedip Suriye’ye gelen Dr. Abdullah Muhaysini’nin Suriye Devrimi’ndeki ağırlığı günden güne artıyor.

Muhaysini’nin Suriye’de yaptığı ilk işlerden biri, ilim talebeleriyle ortak hareket ederek insanları devrime katılmaya teşvik olmuştu. Adını Cihad Davetçileri Merkezi koydukları bu ekip İdlip’in fethinden sonra çok büyük ilerleme kaydetti.

30’dan fazla şubeye sahip olan kuruluş ilim, davet,eğitim, medya, arabulucuk, yardım gibi pek çok faaliyeti birlikte yürütmektedir.

Cihad Davetçileri Merkezi, Rusya Suriye’ye girdikten sonra çalışmalarını daha çok artırmış her fırsatta Suriye’den göç edenleri dahi geri dönüp Rusya ve İran ile savaşmaya çağırmıştır. 2015 sonlarında yaptıkları seferberlik çağrısına Suriye kuzeyindeki çadırlardan 2 bin kişi katılmıştı.

Cihad Davetçileri Merkezi, tüm muhalif grupların da desteğiyle Dr. Abdullah Muhaysini öncülüğünde şu ana kadar ki en büyük kampanyasını geçtiğimiz Çarşamba başlattı. Bir ay içerisinde 5 bin kişinin savaşa katılması hedeflenirken sadece Cuma günü 1000 kişi savaşa katıldı. *

Türkiye’ye çok yakın olan Atme’de düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Dr. Abdullah Muhaysini’nin yaptığı konuşmanın etkisiyle çocuklar da dahil meydandaki herkesin savaşa çıkmak istemesi ise sosyal medyada çok büyük yankı uyandırdı.

Abdullah Muhaysini’nin Rusya, İran, Esed ve Hasan Nasrallah’a meydan okuduğu bu akıllardan silinmez konuşmasını takipçilerimiz için Türkçe altyazı olarak hazırladık.

İşte Atme’deki o etkinlik ve o müthiş konuşma:

 

Tercüman: Eymen Hamza

*http://kureselanaliz.com/2016/04/muhaysininin-seferberlik-cagrisi-sonuc-verdi-1-gunde-cihada-1000-yeni-katilimci/

HABERE YORUM KAT