1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dörtyol’da Sel 5 Can Aldı
Dörtyol’da Sel 5 Can Aldı

Dörtyol’da Sel 5 Can Aldı

Hatay'da 5 kişinin ölümüne neden olan sel felaketi yetkilileri harekete geçirdi. AFAD Dörtyol'a ekip ve helikopter gönderdi

19 Temmuz 2013 Cuma 11:06A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşanan sel sonucu bölgeye arama-kurtarma ekipleri ile 2 adet helikopter gönderdi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası mevkisindeki sel ve göçükte beş kişinin öldüğünü, 12 kişinin ise yaralandığını söyledi. Lekesiz, sayfiye yeri olarak kullanılan yaylada sağanağın ardından sel ve göçük meydana geldiğini kaydetti.

Bölgede kayıp vatandaşların olabileceğini belirten Lekesiz, bu ihtimale karşı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Genelkurmay Başkanlığından arama-kurtarma helikopteriyle Sağlık Bakanlığından ambulans helikopterin de katıldığı çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Çalışmalar için Başbakanlık AFAD tarafından gönderilen; Genelkurmay Başkanlığından arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans helikopterin bölgede çalışmaya başladığı, ayrıca Adana İl AFAD Müdürlüğü'nden ekiplerin de arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT