1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Dört Ülkeden Petrol Üretimini Sabitleme Kararı
Dört Ülkeden Petrol Üretimini Sabitleme Kararı

Dört Ülkeden Petrol Üretimini Sabitleme Kararı

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Sade, Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar'ın, diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla, petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini açıkladı.

17 Şubat 2016 Çarşamba 09:28A+A-

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih es-SadeRusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar'ın, diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla, petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini belirtti. 

Katar, Rusya, Suudi Arabistan ve Venezuela, petrol arzını görüşmek üzere Katar'ın başkenti Doha'da bakanlar düzeyinde basına kapalı toplantı yaptı.

Es-Sade, toplantının ardından yaptığı açıklamada, dünya çapındaki diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar'ın petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurma kararı aldığını ifade etti.

Sade, bu adımla petrol fiyatlarında istikrar sağlanabileceğine dikkati çekti. 

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali En-Nuaymi de petrol fiyatlarını piyasanın belirlediğini, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bağımsız üreticilerin de toplantıda alınan karara katılmasını temenni ettiğini söyledi. 

Nuaymi, söz konusu dört ülkenin ham petrol fiyatında istikrar sağlanması için başka ek adımlar atılması amacıyla önümüzdeki günlerde görüşmelere devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT