1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dört Eski Bakanla İlgili Karar 5 Ocak'a Ertelendi
Dört Eski Bakanla İlgili Karar 5 Ocak'a Ertelendi

Dört Eski Bakanla İlgili Karar 5 Ocak'a Ertelendi

Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceği yönünde karar verecek olan komisyon toplantısı, 5 Ocak'a ertelendi.

22 Aralık 2014 Pazartesi 20:26A+A-

Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceği yönünde karar verecek olan komisyon toplantısı, 5 Ocak'a ertelendi.

Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını gerçekleştireceği toplantıya gecikmeli olarak başladı. Komisyon, saat 15.00 olarak duyurulan toplantıyı 15.30'a erteledi, ancak toplantı saat 16.00'ya doğru başladı.

Eski bakanların MASAK raporlarına yönelik görüşlerinin alınması için toplantıya ara verildi, saat 18.00'i geçe tekrar toplanan komisyon, kararı 5 Ocak'a ertelediğini duyurdu. TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonu bugün eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine karar verecekti.

Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanmıştı. HDP'nin tek üyesi ise komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmadı. 4 eski bakanın kaderi Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak gizli oylamanın ardından belli olacak. Soruşturma Komisyonu raporunu TBMM Başkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içerisinde belirlenen bir günde Genel Kurul'da nihai oylama yapılacak.

SUÇLAMA

Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak.

Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

276 VEKİLİN EVET DEMESİ GEREKİYOR

Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

“Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu.” 

 

HABERE YORUM KAT