1. HABERLER

  2. HABER

  3. Donetsk'te Çatışmalar Yoğunlaştı
Donetsk'te Çatışmalar Yoğunlaştı

Donetsk'te Çatışmalar Yoğunlaştı

Ukrayna ordusunun Rus yanlısı ayrılıkçıların elindeki Donetsk Havalimanı'nı geri almasının ardından bölgede çatışmalar arttı. Üç Ukrayna askeri öldü.

19 Ocak 2015 Pazartesi 14:42A+A-

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkes uyarınca bir süredir sadece saldırılara karşılık veren ordu birliklerinin Cumartesi gecesi başlattığı geniş çaplı operasyon sonrası bölgede çatışmalar devam ediyor.

Donetsk Havalimanı'nın kontrolünü yeniden ele geçiren Ukrayna ordusu ile Rus ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmada üç Ukrayna askeri öldü. Son bir günde toplam 66 asker yaralandı.

Ordu sözcüsü Andriy Lysenko, Donetsk ve Luhansk kentlerindeki ayrılıkçıların Donetsk havalimanına saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Lysenko saldırılara rağmen havalimanını teslim etmeyeceklerini söyledi.

Hassas ‘ateşkes’ bir aydır devam ediyordu

Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların en yoğun olduğu Donetsk kentindeki operasyon Cumartesi gecesi başladı. Ukrayna ordusu ağır silahlar ve tanklarla kentin batısında bulunan ayrılıkçıların mevzilerini ve direniş noktalarını yoğun ateş altına aldı.

Ukrayna askerleri, doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonlarda 9 Aralık'tan beri ateşkesi öngören "sessizlik" rejimini uygulayarak, sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık veriyordu.

Rusya, Kiev ve Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'nın doğusundaki iç savaşın sorumlusu olarak gösteriliyor. Moskova yönetiminin ayrılıkçılara asker ve silah desteği verdiği iddia ediliyor. Putin yönetimi ise bu iddiaları reddediyor.

Reuters

HABERE YORUM KAT