1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dokunulmazlık Görüşmelerinde CHP'li Vekiller Salonu Terk Etti
Dokunulmazlık Görüşmelerinde CHP'li Vekiller Salonu Terk Etti

Dokunulmazlık Görüşmelerinde CHP'li Vekiller Salonu Terk Etti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki ikinci tur görüşmelerinde CHP'li milletvekilleri salonu terk etti.

20 Mayıs 2016 Cuma 11:24A+A-

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulundaki ikinci tur görüşmeleri, laiklik tartışmalarıyla başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'ın "anayasadan laiklik kavramının çıkarılması gerektiğine" yönelik açıklamada bulunduğunu savunarak, bu sözleri söylediyse Kahraman'dan Meclis ve kamuoyundan özür dilemesini istedi. Gök, Kahraman'ın bu şartlar altında Meclis Başkanlığı görevini üstlenerek, oturumu yönetmesini uygun bulmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, bu sözlerinden iki gün sonra bir açıklamada bulunduğunu, anayasayı gayet iyi bildiğini, bu noktada çalışmalar yaptığını anımsattı. Kahraman, anayasa aykırı bir durumun söz konusu olmadığını, hiçbir kavramın tarifsiz olmayacağını belirterek, "Ben 'tarif yapılması lazım' dedim. Sözlerim doğrudur. Belki aksettirenler yanlış aksettirdi." diye konuştu.

CHP'li milletvekilleri salonu terk etti 

Bu arada CHP milletvekilleri ayağa kalkarak, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı attılar. AK Parti milletvekilleri de CHP'ye tepki gösterdi.

Gök'ün itirazlarını sürdürmesi üzerine Kahraman, "Huzuru bozmayalım, boşuna polemiğe girmeyelim. Bu anayasaya ve içtüzüğe, mevzuata bağlıyım; hukuku gayet iyi biliyorum." dedi.

Daha sonra CHP Grup başkanvekilleri Gök ve Özgür Özel dışındaki CHP milletvekilleri salonu terk etti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum