1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin mücadelesine destek çağrısı
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin mücadelesine destek çağrısı

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin mücadelesine destek çağrısı

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin İstanbul’daki Çin Konsolosluğu önünde bir süredir sürdürdüğü eylemliliğe Özgür-Der’den destek çağrısı geldi.

11 Ocak 2021 Pazartesi 13:40A+A-

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bir süredir İstanbul Çin Konsolosluğu önünde istikrarlı bir eylem icra ediyor. Doğu Türkistanlılar, hâlihazırda sürdürdükleri eylemlerinde Çin’in toplama kampları adı altında icra ettiği zulme kamuoyunun dikkatini çekiyor ve bu kamplarda tutulan ailelerinden haber almayı talep ediyor.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Özgür-Der, başta İslami kuruluşlar olmak üzere duyarlı tüm insanları Uygur kardeşlerimizin bu haklı mücadelesine destek olmaya davet etti.

Özgür-Der tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Çin Konsolosluğu önünde protesto eylemleri düzenleyen kardeşlerimize destek çağrısında bulunuldu.

Bu maksatla 12 Ocak Salı günü (yarın) saat 15:00’da konsolosluk önüne gidilerek kardeşlerimize destek eyleminde bulunulacağını belirten Özgür-Der, duyarlılık sahibi herkesi belirtilen saatte Tarabya, Çoban Çeşme Sk. No:4, 34457 Sarıyer/İstanbul adresinde bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplanmaya davet etti.

whatsapp-image-2021-01-11-at-15-59-41.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum