1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doğu Türkistan ve Suriye Yararına Kermes
Doğu Türkistan ve Suriye Yararına Kermes

Doğu Türkistan ve Suriye Yararına Kermes

Trabzon'da Doğu Türkistan ve Suriye halkları yararına bir kermes düzenlendi.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 06:58A+A-

Trabzon Sanat Sokağında Suriye’de ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü telin etmek ve müslümanlara destek olmak için kermes düzenlendi.

Akçaabat İlim Yolcuları Derneği ve KTÜ Düşünen Gençlik Platformu tarafından 8–9 Temmuz 2012 tarihleri arasında Maraş Caddesi Sanat sokağında düzenlenen kermese yoğun ilgi vardı.

Doğu Türkistan’da yaşanan zulümle alakalı açıklama yapan Akçaabat İlim Yolcuları Derneği Başkanı Selman Demirci’ Dünyanın görmezden geldiği Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşlerimize dualarımızın yanında desteğimizi de gönderiyoruz. Binlerce Müslüman Türk yıllardır Çin zulmü altında işkence gördü ve acımasızca öldürüldü. Komünist Çin’in Doğu Türkistan’lı Uygur Türklerine uyguladığı zulüm hala devam ediyor. Bu zulme sessiz kalmak bir müslümana yakışmaz, vicdan sahibi her kardeşimiz elinden geleni yapmalı, biz de bu kermesle zulme dur demek onunla hiçbir zaman aynı safta olmadığımızı belirtmek, sesimizi duyurmak istedik. Allah Doğu Türkistan’da direnen kardeşlerimizin yardımcısı olsun.’dedi.

Suriye’de ise bir yılı aşkındır devam eden intifadayla alakalı açıklama yapan KTÜ Düşünen Gençlik Platformu sözcüsü Gülhan Eraslan ‘Tunus’la başlayıp Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn ve Suriye’de devam eden intifadaya artık tüm dünya sesiz kalmaya başladı. Uluslararası camia dostlar alışverişte görsün babında toplantı üstüne toplantı yapa dursun. Ama Suriye’de her gün Müslümanlar Baas-Esed rejimi tarafından hunharca katlediliyor. Rusya, Çin ve İran stratejik hesaplar uğruna katil Esed rejiminin yanında hareket ededursunlar. Ama ümmet Bilincine sahip Müslümanlar neden sessiz kalıyor. Bizler bu sessizliği yırtmak, Suriyeli Müslümanların sesi olmak, tüm emperyal ve stratejik ilişkilerden beri olduğumuzu ifade etmek için böyle bir kermes tertip ettik. Allah tüm İslam coğrafyasında direnenler Müslümanların yardımcısı olsun’dedi.

Haksöz Haber

dusunen-genclik-platformuilim-yolcularu-dernegi-(13).jpg

dusunen-genclik-platformuilim-yolcularu-dernegi-(14).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum