1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta’da Mücahitler Kuşatmayı Parçaladı! (VİDEO)
Doğu Guta’da Mücahitler Kuşatmayı Parçaladı! (VİDEO)

Doğu Guta’da Mücahitler Kuşatmayı Parçaladı! (VİDEO)

Mücahitler, Esed güçlerinin Doğu Guta kuşatmasını kırdı.

17 Aralık 2013 Salı 17:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mücahitler Şam’ın çevreleyen bölgelerden biri olan Doğu Guta’da rejim güçlerine ağır bir darbe indirdiler.

Operasyonda 800’den fazla rejim askerinin öldürüldüğü ve yaklaşık 40 kilometre karelik bir alanın kurtarıldığı açıklandı.

Doğu Guta Operasyonunun 1. aşamasının tamamlandığına dair yapılan açıklamayı ve tercümesini sunuyoruz. 

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

“Onlarla çarpışın ki, Allah, onları sizin ellerinizle azablandırsın, hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin, mü'minler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun. (Tevbe Suresi 14)

Kuşatmanın kırılmasına ilişkin dünyanın sessizliği üzerine Hicri 1435 yılının mübarek Muharrem ayının 20. Günü Cuma sabahı bu kapsamlı operasyonu başlattık.

Düşman iyi planlanmış bir askeri muharebe uygulamaktaydı. Sekiz aydan fazla bir zamandır Guta’yı siyasi, askeri ve ekonomik bir kuşatmaya tabi tutmuştu. Düşman dünyanın yasakladığı kimyasal silahlar da dahil olmak üzere hiçbir silah ve çabadan kaçınmıyordu.

Cund al-Melahim, Ceyşul İslam, el İttihadil İslami li Ecnadüş Şam, Feylaqur Rahman, Ketibetil Nur al-Guta ve Ketibati Cundel Hak mücahitleri Saraya el-Ribat el-Elektroni’nin de desteğiyle bu savaşı planlayıp yürüttüler ve düşman mevzilerinde yer alan bazı askerlerden de destek aldılar. Büyük bir özenle rejim güçleri ve destekçileri şaşkına çevrildi.

Devam eden bu operasyonun ilk safhasının sonuçlarını açıklıyoruz:

40 kilometre karelik bir alanda pek çok kasaba kurtarıldı.

Esed güçlerinden ve işbirlikçilerinden 800’den fazlası öldürüldü. Bunların 204’ünün cesetleri mücahitlerin elinde ve bunlar içinde pek çok yabancı da bulunmakta.

Düşmanı bozguna uğratacak şekilde merkez karargahı imha edildi.

23 zırhlı araç tahrip edildi.

Esed güçlerinin Guta’yı kuşatan 8 kilometrelik savunma hattı yıkıldı.

İçinde 4 tank da dahil olmak üzere 44 zırhlı araç ve bir miktar hafif silah ele geçirildi.

Son olarak düşman ve işbirlikçileri şunu bilmeli ki, mücahitler asla boyun eğmeyecek ve bizi kuşatan, çocuklarımızı katleden tüm elleri kesecektir.

15 Aralık 2013

Not: Guta Ortak Operasyon Bürosu, Ahrar uş-Şam, Cephet’un Nusra, Habib Mustafa, Şebab el-Huda, Ketibet İsa ibn’u Meryem gruplarını kapsıyor. Bu büro Haziran ayında oluşturulmuştu. Cund el-Melahim ise Guta’da Ahrar uş-Şam ve Nusra’yı içermekte.

Mücahitlerin Operasyon Görüntüleri:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum