1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Doğu Guta, Kuşatmayı Tarımla Kırmaya Çalışıyor!
Doğu Guta, Kuşatmayı Tarımla Kırmaya Çalışıyor!

Doğu Guta, Kuşatmayı Tarımla Kırmaya Çalışıyor!

Suriye’nin Şam kentinde, Beşşar Esed güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Doğu Guta’da, ablukayı yerel meclisin desteğiyle kıran çiftçiler, elde ettikleri mahsulleri fakir halkla paylaşıyor.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 13:21A+A-

Suriye’de Aralık 2012’den bu yana Beşşar Esed güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Şam’ın doğusundaki Guta bölgesinde, insani abluka ve Esed güçlerinin gerçekleştirdiği bombardımanlar nedeniyle birçok tarım aracı bulunmuyor.

Doğu Gutalı çiftçiler ise kısıtlı imkânlarına rağmen domatesten bibere, salatalıktan kavuna, birçok sebze ve meyve üretiyor.

Mahsuller Fakir Halka Karşılıksız Dağıtılıyor

Doğu Guta’daki yerel meclis, Esed güçlerinin temel ihtiyaç malzemeleri ve insani yardımın Guta’ya girişini engellemesi nedeniyle yükselen fiyatlara karşı kendi çözümlerini üretmeye karar verdi.

Bu doğrultuda, ablukanın özellikle fakir halk üzerindeki etkilerini hafifletmek isteyen yerel meclis, çiftçilerle iş birliğine yöneldi.

Proje kapsamında meclisten mazot ve tarım aracı desteği alan çiftçiler, bölgedeki fakir insanlara elde ettikleri mahsullerin çoğunu karşılıksız dağıtıyor.

Sebze fiyatlarının çok pahalı olduğu Doğu Guta’da, destekle artan üretim, pazar fiyatlarını da düşürüyor. Düşen sebze meyve fiyatları, alım gücü olan kişiler için de pazarları hareketlendiriyor.

“Destekle Üretim Yapabiliyoruz”

Doğu Gutalı çiftçi Ebu Ömer, yaptığı açıklamada, destekli üretime başlamalarıyla sebze fiyatlarında ciddi düşüş yaşandığını anlattı.

“Tarlalarda sebze yetiştirmeden önce domates 1000 Suriye lirası (7 TL) civarındaydı. Üretimden sonra 150 Suriye lirasına (1 TL) düştü.” diyen Ebu Ömer, gübre ve ilaçlama imkânının olmadığını aktardı.

Ebu Ömer, “Yerel meclis tarafından verilen destekle üretim yapabiliyoruz. Elde ettiğimiz mahsulü fakir ailelere bedava dağıtıyoruz. Bu da piyasadaki sebzelerin fiyatının düşmesini sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT