1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Doğa’da Maaşlar Ödenmiyor, Dersler Boykot Ediliyor
Doğa’da Maaşlar Ödenmiyor, Dersler Boykot Ediliyor

Doğa’da Maaşlar Ödenmiyor, Dersler Boykot Ediliyor

2016 yılında Metal Yapı Konut’un sahibi Ömer Saçaklıoğlu tarafından satın alınan Doğa Koleji’nde öğretmenler son bir yıldır maaşlarının ödenemediği gerekçesiyle derslere girmeyip protesto eylemi başlattı.

04 Aralık 2019 Çarşamba 17:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Doğa Koleji’nin birçok kampüsünde öğretmenlerin alacakları ödeninceye kadar dersleri boykot edeceği ilan edildi. Velilerin bir kısmı da bu eylemlere destek veriyor. 

Öğrenci ve veliler şaşkın, öğretmen ve diğer çalışanlar öfkeli fakat idareci ve patronların halen sessiz kaldığı Doğa Koleji için Milli Eğitim Bakanlığı da herhangi bir açıklama yapmıyor. 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için velilerden kayıt ücretlerinin alındığı fakat buna mukabil öğretmenlere herhangi bir ödemenin yapılmadığına dair gelişmeler medya organlarında ilgi görmeyince sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor.

Kendisini “eğitim sektörünün lider kuruluşu” olarak tanımlayan Doğa Koleji’nin ağır bir borç altında olduğu, satış için görüşmeler yapıldığı yönünde bir takım kulis bilgileri ortalıkta dolaşıyor olsa da kamuoyuna dönük net bir açıklama yapılmış değil henüz. Maaşlarını alamayan öğretmenlerin son derece zor günler geçirdiği, yapılan görüşmelerde insan kaynakları ve idarecilerin biraz daha sabretmeleri yönünde telkinlerden öteye hiçbir cümle kurmadıkları ifade ediliyor. Diğer yandan öğrenci velilerinin DTS sistemiyle bankalara borçlandırıldığı, ödemelerini nasıl geri alacakları ve öğrencileri başka okullara nasıl nakledebilecekleri gibi bir dizi sorunun cevabı henüz bilinmiyor.

Ekonomik ve idari krizle boğuşan Doğa Koleji’nde Türkiye genelinde 123 yerleşkesi, 80 bini aşkın öğrencisi ve 12 bini aşkın çalışan bulunuyor. Konu bütün bu gelişmelere rağmen ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne de Meclis’in gündemine girebilmiş değil. İsim hakkı alan birkaç kurumda maaşlarını alan öğretmenler bulunsa da binlerce öğretmenin maaş alamadığı, velileriyle birlikte on binlerce öğrencinin belirsizliğe itildiği bir vasatta sözleşmeli bir görüntü arz eden bu suskunluk hiç de hayra alamet gözükmüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT