1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Saldırı: 1 Asker Hayatını Kaybetti
Diyarbakır'da Saldırı: 1 Asker Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'da Saldırı: 1 Asker Hayatını Kaybetti

Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı.

23 Ağustos 2015 Pazar 12:57A+A-

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde düzenlenen saldırı sonrasında yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Baba: "Teröristleri Gördükleri Yerde Vursunlar"

Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan, saldırıda hayatını kaybeden 26 yaşındaki uzman onbaşı Mehmet Kara'nın Kındam Mahallesi'ndeki evinde baba Metin Kara'ya acı haberi verdi.

Oğullarının haberini alan baba Metin ve anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu. Baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Kara’nın tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır'a gittiğini söyledi.

Diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

PKK’ya karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, "Benim tek isteğim, o teröristlere 'Dur' bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu" diye konuştu.

Bağlar'da Polise Saldırı

Öte yandan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı ve el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda ise bir saldırgan yaralı ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK mensuplarınca dün akşam Mevlana Halit Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi'nde durdurulan araçların kontak anahtarlarına el konularak yolun trafiğe kapatılmak istendiği belirtildi.

Olaya müdahale eden güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırıldığı ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada PKK mensubu bir kişinin yaralı ele geçirildiği kaydedildi. Hastaneye götürülen kişinin üzerinden ve çantasından tabanca, 2 şarjör, 3 el yapımı bomba ve 3 araç kontak anahtarının ele geçirildiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT