1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır’da Radyo Selam Coşkusu
Diyarbakır’da Radyo Selam Coşkusu

Diyarbakır’da Radyo Selam Coşkusu

Radyo yayınında bir yılı geride bırakan Radyo Selam, Diyarbakır’da coşkulu bir program düzenledi.

11 Haziran 2012 Pazartesi 23:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır’da yayın yapan Radyo Selam, birinci yaşında Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda konferans ve konser etkinliği düzenledi. “Radyo Selam 1 Yaşında” başlığıyla yapılan programda gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak bir konferans verirken Grup Yürüyüş ve Ömer Karaoğlu birer konser verdiler. Yoğun katılımın yaşandığı ve Özgür-Der Gençliğinin önemli sorumluluklar üstlendiği gece canlı ve coşkulu içeriğiyle dikkat çekti.

Programa Asr Suresini okuyarak başlayan gecenin sunucusu Recep Doğru, radyo yayınına başlama amaçları hakkında bilgi verdi. En temelde “tevhidin, adaletin ve özgürlüğün sesi” olabilmek amacıyla Radyo Selam’ı açtıklarını belirten Doğru, şunları söyledi:

Birer ideolojik aygıtlara dönüştürülmüş popüler kültür araçları üzerinden sosyal, siyasal, kültürel çok yönlü bir kuşatılmışlığın içinde Müslüman kimliğimizle var olmak, onurlu bir duruş sergilemek, Rabbimizin bizden istediği şahitliğin gereğidir. Radyo Selam bu şahitliğimizin güçlü bir aracı olması temennisiyle bir yıl önce Diyarbakır’da yayına başladı. Bizler her türlü zulmün ve hukuksuzluğun karşısında adalet ve özgürlük söylemiyle dik bir duruş sergilemek, ilkeli ve cesur bir yayıncılık anlayışı ile tüm çağlara ve hayat tarzlarına alternatif, vahiy merkezli bir hayatın kapılarını aralamak, bunu yaparken merhametin ve esenliğin sıcak bir selamı kıvamında bir muhabbet kurmak istedik. ‘Müslüman bir radyo’ dedik, çünkü biz izzetin ve onurun en güzel, bu tanımla olacağını, başka bir şey olamayacağımızı ifade etmek, safımızın adını koymak istedik.

Çevre şehirlerden de çok sayıda misafirin katıldığı gecede konuşan Abdurrahman Dilipak, radyonun ıslah edici misyonuna değindi. Yaşadığımız dünyada iletişim araçlarının önemine dikkat çeken Dilipak, Radyo Selam’ın yayınının da bu açıdan taşıdığı kıymetin farkında olmak gerektiğini söyledi. Radyo Selam’ın daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi için internet yayın ağının geliştirilmesini de öneren Dilipak, mesajı tüm dünyaya taşıyabilmenin imkânlarını zorlamak gerektiğini belirtti.

Dilipak, etnik ve mezhebî kavgalara da değindiği konuşmasında milliyetçi kirliliklerden arınmanın Müslüman olmanın bir icabı olduğunu vurguladı. Suriye’de yaşanan katliama da değinen Dilipak, Rabbimizin zalimleri kendi ellerimizle cezalandırmak istediğini ifade etti. Müslümanların yaşadıkları sorunlarla ilgili şikâyet etmeyi bırakıp sorunu çözme noktasında irade ortaya koymaları gerektiğini belirten Dilipak, İslam olmanın ve iman etmenin bir sorumluluğunun da şikâyet etmeyi bırakıp çözücü bir misyonu kuşanmak olduğunu söyledi.

Gece, Radyo Selam programcılarının Türkçe, Kürtçe ve Zazaca sunumlarıyla devam etti. “Eskici”, “Banga Qur’an”, “Tefsiro Dimîli” adlı programların sunucuları Tuncay Yerlikaya, İkram Filiz ve Ahmet Kırkan’ın selamlama konuşmalarının ardından Cemre Zelan adlı küçük bir çocuğu “Halepçe” adlı şiiri okudu.

Grup Yürüyüş ve Ömer Karaoğlu Coşkusu

Grup Yürüyüş’ün Türkçe, Kürtçe ve Arapça marşlarıyla coşkunun had safhaya yükseldiği gecede şarkılara eşlik eden izleyiciler sloganlar ve tekbirlerle de salonu çınlattılar. Şeyh Said’den Filistinli, Afgan, Çeçen, Iraklı, Türkiyeli ve Suriyeli şehitlere kadar tüm İslam şehitlerine ithaf ettiği marşların yanı sıra Kürt sorunu, Uludere, Ortadoğu intifadalarıyla ilgili de mesajlar veren Grup Yürüyüş, “Yalla İrhal Ya Beşşar” adlı şarkıyla konukları Suriye sokaklarına götürdü.

Gece Ömer Karaoğlu konseriyle kapandı. Çok sevilen ezgi ve marşlarını seslendiren Ömer Karaoğlu, yeni albümünden de bir esere yer verdi. İzleyicilerin hep bir ağızdan ve coşkuyla ezgilerine eşlik ettiği Ömer Karaoğlu’nun, Suriye’de zalimlerin devrileceğine olan inancını paylaşması da sloganlarla karşılık buldu.

Müslümanların birçok sorununun gündemleştiği oldukça canlı bir program düzenleyen Radyo Selam’ı tebrik ediyor; yayınında Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz.

selamradyo-20120610-2.jpg

selamradyo-20120610-3.jpg

selamradyo-20120610-4.jpg

selamradyo-20120610-5.jpg

selamradyo-20120610-6.jpg

selamradyo-20120610-7.jpg

selamradyo-20120610-8.jpg

selamradyo-20120610-9.jpg

selamradyo-20120610-10.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum