1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da PKK Operasyonu: 2 Polis Hayatını Kaybetti
Diyarbakır'da PKK Operasyonu: 2 Polis Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'da PKK Operasyonu: 2 Polis Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'ın Silvan ve Dicle ilçelerinde PKK'ya yönelik süren operasyonlarda, özel harekât polisi Çakır ile Uzman Çavuş Tercan hayatını kaybetti.

06 Kasım 2015 Cuma 10:30A+A-

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK’lılarca Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ile sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan “sokağa çıkma yasağı”nın ardından, güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

Hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında polis ekiplerine PKK’lılarca düzenlenen saldırıda, özel harekât polisi Necmi Çakır ile bir komiser yardımcısı yaralandı. Çakır helikopterle, komiser yardımcısı ise karayoluyla Diyarbakır'a sevk edildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Çakır, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dicle'de 1 Asker Hayatını Kaybetti, 1 Asker Yaralı

Dicle ilçesinde ise 20 mahallede ilan edilen “sokağa çıkma yasağı”nın ardından dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK mensuplarına yönelik Dicle'nin Kurşunlu-Kırkpınar ve Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe mevkisi arasında kalan bölgede hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda PKK’lıların saldırısı sonucu 2 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden Uzman Çavuş Beytullah Tercan, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT