1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır'da "Öz Yönetim" İlanı Soruşturması
Diyarbakır'da "Öz Yönetim" İlanı Soruşturması

Diyarbakır'da "Öz Yönetim" İlanı Soruşturması

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, 21 sanık hakkında 6 yıldan 18 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı.

28 Nisan 2016 Perşembe 12:26A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Yenişehir ilçesinde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İkisi tutuklu 21 sanık hakkında 6 yıldan 18 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istenen iddianamede, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin talimatları doğrultusunda başlatılan "öz yönetim" ilanlarıyla militanlar ve örgüt ideolojisi doğrultusunda eylem ve faaliyetlerde bulunan kişilerce Diyarbakır merkez, ilçelerinde ve bölge illerde çukurlar kazılıp, bombalı tuzaklamaların yapıldığı bildirildi.

"Öz yönetim" ilanından sonra PKK örgütünün kadın ve gençlik yapılanmasının yasa dışı eylem çağrılarında bulunduğu aktarılan iddianamede, merkez Sur ve Bağlar ilçesi başta olmak üzere Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hazro ilçelerinde güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, ev, iş yeri ve araçlara yönelik el yapımı bomba, roketatar, uzun namlulu silah ve molotofkokteylli saldırılarda artış meydana geldiği vurgulandı.

İddianamede, 15 Ağustos 2015'te ilan edilen 'öz yönetim' ilanının ardından Diyarbakır kent merkezinde yapılan 530 yasa dışı gösteri ve saldırılarda 11 polis memurunun hayatını kaybettiği, biri asker 87 güvenlik görevlisinin yaralandığı, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 67 vatandaşın da yaralandığı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT