1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması
Diyarbakırda Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'da Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'daki nevruz kutlaması bahar havasında geçiyor.

21 Mart 2013 Perşembe 13:37A+A-

Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır ve çevre il ve ilçelerden gelen gruplar, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'na geçti.

Polis, tali yollardan araç geçişine izin vermezken, ana yollardan alınan kişiler arandıktan sonra parka alındı. Ancak ilk saatlerden itibaren her taraftan alana girişler başlayınca kontrol noktalarının kaldırıldığı gözlendi.

BDP'nin görevlendirdiği 5 bin kişinin görev yaptığı alana, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çok sayıda milletvekili birlikte parti otobüsüyle giriş yaparken, milletvekili Leyla Zana'nın ayrı geldiği dikkati çekti.

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı belirtildi.

Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleştirildi.

Konuşmaların yapılacağı sahnenin önünde Kürtçe, Türkçe, Arapça dillerinde Nevruz'a ilişkin afişler asıldı.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de Nevruz Parkı'na gelerek incelemelerde bulundu.

Katılanların ağırlıklı olarak Şırnak ve Hakkari yörelerinin yerel kıyafetlerini tercih ettiği alanda, konuşmaları ayakta takip eden kitlenin yanı sıra güzel havayı fırsat bilen binlerce aile de alanın etrafındaki tarlalarda piknik yapıyor.

Alanın etrafındaki açık arazide top oynayan çocuklar, atlarıyla gezinti yapanlar, seyyar mekanlarda çay içenler ve halay çekenlerle alanda tam bir karnaval havası yaşanıyor.

Çevredeki diğer vatandaşlar da süreci desteklediklerini ve nevruzu huzur içinde kutlamaktan memnun olduklarını belirtti.

AA

 

HABERE YORUM KAT