1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Diyarbakır'da 'Medyayı Doğru Kullanmak' Paneli Yapıldı
Diyarbakır'da 'Medyayı Doğru Kullanmak' Paneli Yapıldı

Diyarbakır'da 'Medyayı Doğru Kullanmak' Paneli Yapıldı

Diyarbakır'da, medyanın doğru ve yerinde kullanımı üzerine bir panel yapıldı.

13 Mart 2014 Perşembe 10:37A+A-

Özgür-Der Lise Bayan Grubu'nun hazırlamış olduğu 'Medyayı Doğru Kullanmak' konulu panel Radyo Selam programcılarından Filiz Kolakan ve Ahmet Maruf Demirin katılımıyla Selahattin Eyyubi konferans salonunda  gerçekleştirildi.

Programda ilk sözü alan ‘’su damlası‘’ programıyla Radyo Selam'dan bizlere ulaşan Filiz Kolakan  medyanın insanlar üzerindeki etkisi ve Müslümanların medyayı doğru bir şekilde kullanma sı için medya okuryazarlığının önemli olduğu bu bağlamda izlediğimiz dinlediğimiz ve okuduğumuz yayınların bizleri bilgilendirirken eğittiğine vurgu yaptı. Ayrıca sosyal medyanın da artık önemli ve yaygın bir iletişim aracı haline geldiğini vurgularken dünya da 1 milyar Facebook , üç yüz milyon Twitter kullanıcısı olduğuna değindi.bu iletişim araçları bu denli yaygın bir kullanıma sahipken biz Müslümanların ise doğru yayın gruplarından beslenmeye önem vermemiz gerektiğini vurguladı.

Daha sonra ’’ezberbozan’’ programının sunucusu Ahmet Maruf sözü alarak radyonun ne kadar önemli bir iletişim aracı olduğuna değindi. Bu bağlamda Ortadoğu intifadasının sosyal paylaşım siteleri üzerinden tüm dünyaya duyurulduğunu hatırlatarak doğru kullanıldığı taktirde olumlu gelişmelere de kaynak teşkil ettiğini belirtti. BİZ DE VARIZ PROJESİ ile yardıma muhtaç aileleri radyo selam ve ezberbozan  üzerinden insanlara duyurarak bir hayır köprüsü vazifesi gördüklerini de aktaran programcı gençlerin ve Müslüman camianın  beslendiği  kaynakların mutlaka İslam referanslı  bir kaynak olması gerektiğine vurgu yaptı.bu bağlamda Müslümanların radyolarını televizyon kanallarını sinema filmlerini arttırma gayreti içinde olmaları gerektiğini hatırlattı.Sunumların ardından gençlerden gelen sorular cevaplandı.

Program ayrıca Radyo Selam da canlı yayın ile tüm dinleyicilere ulaştırıldı.

dscn3567.jpg

dscn3571.jpg

dscn3572.jpg

HABERE YORUM KAT