1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır’da Kutlu Doğum Meydana Sığmadı
Diyarbakır’da Kutlu Doğum Meydana Sığmadı

Diyarbakır’da Kutlu Doğum Meydana Sığmadı

Diyarbakır'ın Tarihi İstasyon Meydanı'nda yüzbinlerce kişinin katıldığı "Büyük Kutlu Doğum Mevlüdü" mitingi yapıldı.

22 Nisan 2012 Pazar 23:20A+A-

İlk olarak selamlama konuşması yapan Mustazaf-Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, bugün burada her kavimden, ırktan ve renkten insanların bir araya geldiğini ifade ederek bizleri burada toplayan Hz Muhammed'e (SAV) olan muhabbet olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Dünyanın her yerinden bu coşkuyu paylaşmak için buraya geldiler. İran, Irak, Amerika, Ürdün gibi ülkelerden misafirler buradadır. Allah-u Teâlâ, o(sav)'na Habibim demiştir, sizlerde o (sav)'na Habibim diyorsunuz" dedi.

Molla Celal Bozdaş ise Zazaca yaptığı selamlama konuşmasında "Hz Muhammed'in köleleri kölelikten kurtardı, onları komutanlar yaptı. Kadınları kölelikten kurtardı, ona izzeti verdi."

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda devam eden "Kutlu Doğum" programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Ramazan ve Kurban bayramlarının ardından Hz Peygamberin Kutlu Doğumunu üçüncü bayram olarak ilan etti ve "Bekle ey Dünya, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor" dedi. Göktaş Hoca, "Ey şu gördüğümüz ve göremediğimiz kalabalık bekleyin Hz Muhammed (SAV) geliyor! Bekleyin Peygamber Sevdalıları geliyor! Bekle Ey Türkiye, bekle ey Dünya, bekle ey Batı, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor. Ey merhametten yoksun büyüten çocuklar; Hz Muhammed (SAV) geliyor. Ey Kırmızı ışıkta bekleyen arabaların camlarını silen çocuklar; Peygamber Sevdalıları geliyor, elinizden tutmaya geliyor. Ey mendil satan çocuklar, ey arka sokaklarda büyüyen çocuklar, ey ezilen, sömürülen, alın teri çalınanlar bekleyin Bilallerin, Ammarların kardeşleri geliyor. Ey evlatlarından hayır görmeyen anneler, bekleyin hayırlı evlatlar geliyor. Onlar anne ve babalar için geliyorlar, bu ezilen coğrafyayı kurtarmak için geliyorlar. Ramazan ve Kurban bayramından sonra üçüncü bayramımız artık Hz Peygamberin kutlu doğumudur" diye konuştu.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki tarihi Kutlu Doğum etkinliğinde Türkçe bir konuşma yapan Mustazaf Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, "Eğer Resulullah bu asırda gelmiş olsaydı sizleri çok sevecekti" dedi ve kurtuluşun, adaletin, barışın adresini gösterdi. Şahin, "İslam bugüne kadar ashabın kanı ile geldi, şehitlerin kanı ile geldi, çektiği işkencelerle geldi. Burada gelen herkesi, çocukları, kadınları, yaşlıları, Hüseyinleri, Abdusselamları selamlıyoruz. Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de iki Peygambere selamlıyor. Hz Muhammed'in doğduğu güne selam olsun, doğduğu şehre selam olsun, yetimliğine selam olsun. İnsanlık tarihi boyunca Hz Muhammed Mustafa kadar sevilen olmadı, ama oda insanlığı sevdi, yetimleri sevdi ve onlarda onu sevdi. Eğer Resulullah bu asırda gelmiş olsaydı sizleri çok sevecekti. Çünkü sizler mazlumsunuz… O'nu herkes sevmedi, o'nu yetimler sevdi, köleler sevdi, hiçbir zaman zalimler onu sevmedi, müşrikler sevmedi. Resulullah, tüm âleme rahmet idi, insana, hayvana bile rahmet idi… Kurtuluşun, adaletin, barışın adresi Resulullah'tır" dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği Kutlu Doğum Programında Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Peygamber Sevdalılarına seslenerek "Allah'ın emirleri doğrultusunda toplanın, İslam'ı hâkim kılmaya çalışın, gözü yaşlı anne ve babaları gözyaşlarını dindirin" dedi. Çelik şunları söyledi; "Allah iman edenlere büyük bir kıymet verdiğini ifade eden Çelik, medreselerin önemine dikkat çekti. Çelik, "Aziz ümmetin aziz mensupları; İslam'ın şerefi ve izzeti İslami şiar ve kişilerledir. 100 yıl önce Hz Muhammed'in davasını gütmek için, ümmeti kurtarmak için İslam âlimleri yola koyuldular. İslam dersleri gizli veriyorlardı, ahırlarda, samanlıklarla da ders veriyorlardı. Allah'a hamd olsun ki bizleri ilimsiz bırakmadılar. Şeyh Said ve Üstad bunlarından sadece birkaçıdır. Bugün de Mustazaflar Cemaati, Mustazaf Müslümanlar bu âlimlerin yolunu sürdürmektedirler. Ey Peygamber Sevdalıları, Peygamber Sevgisi ve Allah'ın emirleri doğrultusunda toplanın, İslam'ı hâkim kılmaya çalışın, gözü yaşlı anne ve babaları gözyaşlarını dindirin."

"Kutlu Doğum Programı" okunan dua ile sona erdi. 

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-01.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-02.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-03.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-04.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-05.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-06.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-07.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-08.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-09.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-10.jpg

diyarbakir_kutlu_dogum-20120422-11.jpg

HABERE YORUM KAT

20 Yorum