1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da 'Joker' Operasyonu
Diyarbakır'da 'Joker' Operasyonu

Diyarbakır'da 'Joker' Operasyonu

Diyarbakır'da, başkalarının yerine sürücü belgesi sınavına giren ve ‘joker’ olarak adlandırılan 83 kişi gözaltına alındı. 166 kişiye de belgede sahtecilik suçundan işlem yapıldı.

15 Aralık 2014 Pazartesi 15:38A+A-

Diyarbakır’da özel motorlu taşıt kursu görevlileri tarafından Şanlıurfa başta olmak üzere çeşitli illerden getirilen ve başkalarının yerine sürücü belgesi sınavlarına sokulan ve joker olarak adlandırılan 83 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sürücü belgesi sınavı öncesinde sınavın yapılacağı 16 okulda önlem aldı. Yapılan kontrollerde sınava giren veya girmeye teşebbüs eden 83 kişi yakalandı. Yakalananların üzerinden adaylar adına düzenlenmiş 10 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Toplamda ise 166 şüpheli için Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik suçundan işlem yapıldı.

Açıklamada, trafik terörüne sebep olan önemli etkenlerden birisinin de sürücü belgesine sahip olabilmek için gerekli liyakata, yeterli seviyede eğitim ve bilgiye sahip olmayan şahısların, yerlerine başka şahısların sınavlara girmesi neticesinde almış oldukları sürücü belgesiyle trafiğe çıkmalarının olduğu belirtildi.

Al Jazeera Türk

HABERE YORUM KAT