1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır'da Jandarma Karakoluna Saldırı
Diyarbakır'da Jandarma Karakoluna Saldırı

Diyarbakır'da Jandarma Karakoluna Saldırı

Diyarbakır'da jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda, bir jandarma uzman çavuş öldü, 4 er ve bir geçici köy korucusu yaralandı.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 16:43A+A-
Genelkurmay Başkanlığı, bir grup PKK'lının Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuşun öldüğü, 4 er ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı, 2 militanın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, PKK örgütü mensubu bir grup, saat 13.10'da Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırı sonrası çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuş ağır, dört jandarma er ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralandı.
 
Uzman çavuş kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti. İki PKK militanının etkisiz hale getirildiği çatışma saat 13.30'da sona erdi.
 
Bölgeye taarruz helikopterleri, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildiği, diğer PKK militanlarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla başlatılan karadan ve havadan operasyonların sürdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
 
"Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır Sur Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Jandarma uzman çavuşumuz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır."
AA

HABERE YORUM KAT