1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır’da Hz. Peygamber Mitingi Yapıldı
Diyarbakır’da Hz. Peygamber Mitingi Yapıldı

Diyarbakır’da Hz. Peygamber Mitingi Yapıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" konulu bir miting gerçekleştirildi.

02 Mayıs 2019 Perşembe 11:42A+A-

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" programına birçok ülkeden kanaat önderleri, alimler ile bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği gerçekleştirildi. Peygamber Sevdalıları Platformunca, merkez Bağlar ilçesindeki nevruz parkında "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" programında, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, salavat getirildi. Alana, Yeni Zelanda'daki camiye yönelik terör saldırısında şehit olanlar, 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın fotoğraflarının da bulunduğu pankart asıldı.

10 maddelik mesaj okundu

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed (SAV) sevdasının İstanbul'dan, Mersin'den, İzmir'den, Adana'dan, Batman'dan ve Diyarbakır'dan tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi. Etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül de vakfın hazırladığı 10 maddelik mesajı okudu. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahilerin seslendirildiği program, yapılan duanın ardından sona erdi. Programa, birçok ülkeden gelen kanaat önderleri, alimler ile bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT