1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır’da Esnafı Fişleyen Muhabirlere Tepki
Diyarbakır’da Esnafı Fişleyen Muhabirlere Tepki

Diyarbakır’da Esnafı Fişleyen Muhabirlere Tepki

Muhabir kimlikleriyle PKK/HDP'nin boykot çağrısına uymayanları fişlemek amacıyla fotoğraf çekerek görüntü alanlara tepki gösteren esnaf ile esnafı tehdit eden eylemci grup arasına arbede çıktı.

03 Ekim 2014 Cuma 17:32A+A-

Esnafı fişleyen PKK medyası muhabirlerinin halka hakaret etmesi ve kepenk indirmeyen esnafın görüntü ve fotoğraflarını alarak fişlemesine sinirlenen halk, görüntü almaya çalışanlara engel oldu. Çıkan arbedede bir çocuk bıçakla bacağından yaralandı.

PKK/HDP’nin Kobani bahanesiyle kepenk indirtmesine uymayan esnafı, ellerindeki kameralarla fişlemeye çalışan PKK medyası muhabirlerine tepki gösteren esnaf ile PKK / HDP’liler arasında arbede yaşandı.

Arbedede, olay çıkaran PKK yandaşlarının ellerindeki bıçaklarla halka saldırması sonucu bacağından yaralanan 11 yaşındaki H.B isimli çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

“H.B isimli 11 yaşındaki çocuğu da bacağından yaraladılar”

Görgü tanıklarından A.A’nın İlke Haber Ajansına verdiği bilgiye göre, olay dün saat 17.00 sıralarında, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde yaşandı.

PKK / HDP’li grubun açık olan dükkânları tehdit ve ellerindeki bıçaklarla saldırarak kapattırmaya çalıştığını belirten A.A, “Tehditlerinin işe yaramadığını görünce bu seferde gazeteci süsüyle olay yerine gelmiş olan PKK’li militanlar ellerindeki kameralarla esnafın fotoğraflarını çekmeye ve olay bölgesinde bulunan insanları kameraya almaya başladılar. Yanımızda duran bir esnaf arkadaşımız onlara hitaben, ‘niye fotoğraf alıyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdi. Muhabir kılığında orada bulunan ve elindeki fotoğraf makinesi ile sürekli dükkânı açık olan esnafın fotoğraflarını çeken kadın, bu arkadaşımıza hakaret etti. Bunun üzerine esnaf arkadaş da cebinden çıkardığı telefonla onların fotoğraflarını çekmeye başlayınca hep birlikte bu arkadaşımıza saldırdılar. Saldırı esnasında olay yerinde bulunan H.B isimli 11 yaşındaki çocuğu da bacağından yaraladılar. Bunun üzerine esnafta onlara karşı kendisini mecburen korumak durumunda kaldı. Yaşananlar bundan ibaret.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir basın mensubu insanları fişlemek için insanların fotoğraflarını çekmez”

Olaydan sonra PKK medyasının her zaman olduğu gibi bu sefer de yalan haber yaparak olayda yaralanan çocuğu kendi arkadaşları gibi göstermeye çalıştıklarını belirten B.M, çocuğa bizzat kendilerinin müdahale ettiklerini, hatta kavga arasında kalan muhabirlerin dahi hedef gösterdikleri marketçi arkadaşın aracıyla bölgeden uzaklaştırıldıklarını söyledi.

B.M, “Sadece bu yalan olsa neyse. Sokağımızda bulunan ve hemen herkesin çok iyi tanıdığı ve yaptığı hayır faaliyetleri ile bilinen bir STK ile mütedeyyin kişiliği ile bilinen bir esnaf arkadaşımızı da hedef göstermişler. Bir de kendi elleriyle yaraladıkları ve saldıranların kendileri olduğu  açık olduğu bir kavgada, kendilerini haklı çıkarmaları ve sokağımızda bulunan esnafı saldırgan gibi göstermelerini anlamak mümkün değil. Bir basın mensubu eğer basın mensubu ise, olay yerine gelir, varsa bir olay bunun görüntülerini alır ve yaşanan mağduriyetlerin haberini yapar. Hiçbir basın mensubu insanları fişlemek için insanların fotoğraflarını çekmez. Esnafın tüm tepkisi buna karşıydı. Hiç kimse bunu başka yere çekmesin.” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi. 

(İLKHA)

esnafi-fisleyen-muhabirler-diyarbakir03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum