1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır Saldırısının Bilançosu: 8 Ölü, 100’ün Üzerinde Yaralı!
Diyarbakır Saldırısının Bilançosu: 8 Ölü, 100’ün Üzerinde Yaralı!

Diyarbakır Saldırısının Bilançosu: 8 Ölü, 100’ün Üzerinde Yaralı!

Başbakan Yıldırım, saldırıda 2 polis, 1 teknisyen ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. 100'ün üzerinde de yaralı var. Valilik, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı.

04 Kasım 2016 Cuma 12:38A+A-

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde saat 8:00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu nokta İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin olduğu ek binaya yakın. Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne de yaklaşık 200 metre mesafede.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, bomba yüklü araçlı PKK saldırısında 2 polis, 1 teknisyen ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. 100'ün üzerinde de yaralı var. 1 PKK'lı da ölü ele geçirildi.

Saldırının bir tonun üzerinde patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi.

Patlama sonrası bölgede sarı duman yükseldi. Patlamanın şiddetiyle çukur oluştu ve dört bina hasar gördü. Bölgeye AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopteri de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldı.

Ankara'da konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, "polis ve sivil şehitler olduğunu", saldırının bomba yüklü araçla düzenlendiğini açıkladı.

Valilik: PKK üstlendi

Diyarbakır Valiliği açıklamasında ise, "Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşların ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede saat 07.53'te saldırı yapıldığı" hatırlatılarak, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum