1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır-Bağlar Saldırısını Kim Gerçekleştirdi; PKK mı, IŞİD mi?
Diyarbakır-Bağlar Saldırısını Kim Gerçekleştirdi; PKK mı, IŞİD mi?

Diyarbakır-Bağlar Saldırısını Kim Gerçekleştirdi; PKK mı, IŞİD mi?

Diyarbakır’da meydana gelen ve 2’si polis 9 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı saldırının IŞİD mi yoksa PKK tarafından mı gerçekleştirildiği tartışılıyor.

05 Kasım 2016 Cumartesi 14:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

Routers, Sputnik, BBC gibi ajansların SITE Intelligence isimli bir kuruluşa dayandırarak servis ettiği ve Türkiye'de birçok gazetenin internet sitesinin de yer verdiği iddiaya göre IŞİD Diyarbakır-Bağlar'daki kanlı saldırıyı üstlenmiş. Söz konusu iddiaya göre IŞİD’in ‘haber ajansı’ Amaq’ta bir açıklamaya yer verilmiş. Ancak örgütün sitesine ulaşılmıyor. Bununla birlikte el-Amaq'taki "açıklama"ya atıfta bulunan ajansların hiçbirinde iddia edilen bu açıklamanın metninin yer almaması dikkat çekici.

İnternette bazı yorumcular bu iddia üzerine Diyarbakır Valiliğine yüklenerek PKK'yı temize çıkartıcı yorumlar yaparken, bazı kullanıcılar da PKK'nın şehirlerin ortasında ve ucunda sivil ölümlerin de yer aldığı bu tarz saldırıları yapmaktan çekinmeyen özelliğine dikkat çekiyor. Saldırı sonrası can kayıplarının çoğunun sivil olduğunun anlaşılması üzerine PKK yandaşlarının IŞİD iddiasına dört kolla sarıldığı belirtiliyor. 

Öte yandan IŞİD'in şu ana kadar yaptığı eylemleri sahiplenme gibi bir geleneğinin olmadığına dikkat çeken yorumcular, IŞİD'e atfedilen saldırıyı üstlendiği iddiasının bir hayli şüpheli olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emniyet binasına yakın bir yerde patlatılan bombalı araç çoğu sivil 9 kişinin ölümüne ve 100’den fazla kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Yaralılar arasında bir bebeğin olduğu ve bu bebeğin bir gözünü kaybettiği de belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum