1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet’tin Yabancı Dilde Hutbe Uygulamasına Başlandı
Diyanet’tin Yabancı Dilde Hutbe Uygulamasına Başlandı

Diyanet’tin Yabancı Dilde Hutbe Uygulamasına Başlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yabancı dilde hutbe uygulamasına başladı. Ülke genelindeki camilerde okunan hutbeler, İslam’ın rahmet yüklü mesajlarının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla artık Arapça ve İngilizce olarak da yayınlanıyor.

06 Nisan 2016 Çarşamba 14:36A+A-

Türkiye’ye göç eden Suriyelilere çeşitli kolaylıklar sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, şubat başından itibaren yeni bir uygulamayı daha devreye soktu. Diyanet İşleri Başkanlığı hem son zamanlarda gelen yabancı hutbe talepleri üzerine hem de Suriyeli nüfusunun 3 milyona ulaşması nedeniyle harekete geçti. Özellikle Suriyeli mülteciler başta olmak üzere Türkiye’deki mülteci varlığını göz önünde bulunduran Diyanet İşleri Başkanlığı, hutbelerin Arapça ve İngilizce de yayınlanmasına karar verdi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve ülke genelindeki camilerde okunan hutbeler Arapça ve İngilizce olarak da yayınlanmaya başlandı.

İslam’ın rahmet yüklü mesajları daha geniş kitlelere ulaştırılacak

Her hafta farklı bir konuyu ele alan hutbeler, Cuma namazı saatinden önce Diyanet İşleri Başkanlığının web sitesinde yer alan “Hutbeler” sekmesinde Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayınlanıyor. Uygulamayla hutbelerin daha fazla insanın istifadesine sunulması ve İslam’ın rahmet yüklü mesajlarının geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.

Diyanet Basın

HABERE YORUM KAT

1 Yorum