1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet'ten Yabancı Dilde Hutbe Uygulaması
Diyanet'ten Yabancı Dilde Hutbe Uygulaması

Diyanet'ten Yabancı Dilde Hutbe Uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı artan yabancı hutbe talepleri ve Suriyeli nüfusunun 3 milyona yaklaşması nedeniyle yabancı dilde hutbe uygulamasını hayata geçirdi.

28 Mart 2016 Pazartesi 13:54A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, yabancı dilde hutbe uygulamasına başladı. Ülke genelindeki camilerde okunan hutbeler, İslam'ın mesajlarının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla artık başkanlığın internet sitesinden Arapça ve İngilizce olarak da yayınlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı hem son zamanlarda artan yabancı hutbe talepleri ve Suriyeli nüfusunun 3 milyona ulaşması nedeniyle yabancı dilde hutbe uygulamasını hayata geçirdi.

Özellikle Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere Türkiye'deki mülteci varlığını göz önünde bulunduran Diyanet İşleri Başkanlığı, hutbelerin Arapça ve İngilizce de yayınlanmasına karar verdi. Bu kapsamda hazırlanan ve ülke genelindeki camilerde okunan hutbeler Arapça ve İngilizce olarak da yayınlanmaya başlandı.

Her hafta farklı bir konuyu ele alan hutbeler, cuma namazı saatinden önce Diyanet İşleri Başkanlığının web sitesinde yer alan "Hutbeler" sekmesinde Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayınlanıyor. Uygulamayla, hutbelerin daha fazla insanın istifadesine sunulması ve İslam'ın mesajlarının geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum