1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet'in Cinsel Sapkınlıkla İlgili Sözlerine Beştepe'den Destek
Diyanet'in Cinsel Sapkınlıkla İlgili Sözlerine Beştepe'den Destek

Diyanet'in Cinsel Sapkınlıkla İlgili Sözlerine Beştepe'den Destek

Diyanet İşleri Başkanı’nın cinsel sapkınlıkla ilgili sarf ettiği sözlerle alakalı tartışma büyüyor. LGBTİ örgütleri lehine kimi siyasetçiler ve barolardan tavır belirlerken Cumhurbaşkanlığı'ndan Erbaş’a destek geldi.

27 Nisan 2020 Pazartesi 14:58A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsel sapkınlık ve zinayla ilgili sarf ettiği sözler malum çevrelerin tepkisini çekmişti. Erbaş hutbesinde, "Ey insanlar. İslam, zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullanmıştı.

Sapkınlık destekçisi kesimlerin tazyikleri sonucunda büyüyen tartışma, Pazartesi sabahı sosyal medyada ivme kazandı. "#AliErbasyanlızdeğildir" etiketi, Türkçe Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi.

Tartışmaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da dahil oldu.

İbrahim Kalın, söz konusu etiketi kullanarak yaptığı açıklamada, "Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren Ali Erbaş yalnız değildir" ifadesini kullandı.

 

Fahrettin Altun ise Twitter paylaşımında, "İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm'ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir" sözlerini sarf etti.

 

HABERE YORUM KAT