1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet laik gün ve geceleri kutlamak zorunda mı?
Diyanet laik gün ve geceleri kutlamak zorunda mı?

Diyanet laik gün ve geceleri kutlamak zorunda mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 8 Mart mesajı yayımladı...

08 Mart 2023 Çarşamba 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Modern düşünce bir takım gün ve gece seremonileri oluşturarak kendi konumunu güçlendirir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de bunlardan birisi şüphesiz.

Kadının emeğinin sömürünün parçası haline gelmesi ve başta beden olmak üzere kadının metalaştırılmasıyla son bulan süreçler modernliğin ürünü değilmişçesine bir “kadınlar günü” ihdas edilerek farklı bir algı oluşturulmaya çalışıyor.

Feminist hareketlerin de çokça kullandıkları bu 8 Mart argümanı oldukça içi boş bir zeminden besleniyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise tüm bu tartışmalara kulaklarını kapatarak 8 Mart’ı kutlamayı unutmamış:

Nezaket, zarafet, şefkat ve merhamet timsali tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadının öz değeri ve sahip olduğu temel insani haklar konusunda etkin bir farkındalığa ve küresel boyutta şefkat ve merhametin hakimiyetine vesile olmasını temenni ediyorum.

Özünde oldukça din karşıtı bir düşünme biçiminden güç alan bu tarz “özel günleri” kutlamaktan ziyade meşruiyetini tartışmak gerekmektedir. Ali Erbaş’ın yapacağı en hayırlı iş bu olacaktır…

HABERE YORUM KAT

7 Yorum