1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet: Kur’an kursları zorunlu eğitimden sayılsın
Diyanet: Kur’an kursları zorunlu eğitimden sayılsın

Diyanet: Kur’an kursları zorunlu eğitimden sayılsın

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na göre 4-6 yaş arası çocuklara Kur’an eğitimi verilmesinin MEB ile görüşülerek zorunlu eğitime dahil edilmek istendiği belirtildi.

16 Eylül 2021 Perşembe 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na dayandırarak hazırladığı habere göre Diyanet, MEB ile görüşerek 4-6 yaş arası çocuklara verilen Kur'an eğitiminin zorunlu eğitime dahil edilmesi teklifini iletecek.

Beklentiler Raporunun, "Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler" bölümünde Kur'an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef olduğunu aktaran Uludağ, Diyanet'in, Kur’an kurslarından yararlanan çocukların yaş grubunu da genişletmek istediğini belirtti.

Diyanet'in raporunda, "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" ifadeleri yer alıyor.  

Ayrıca rapora göre, 13-18 yaş grubunun ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur'an kursları programı hazırlanması çalışmaları tamamlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu hedefi hayata geçirilirse Kur'an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.

Son zamanlarda Diyanet’i ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı açıktan hedef alan Kemalist medyanın da Diyanet’in üzerine öfkeyle saldırdığı, karalama kampanyası yürüttüğü biliniyor.

Diyanet’in, Türkiye’nin siyasal sosyal hayatına katmak istediği İslami değerleri aleni bir şekilde ifade etmeye başlaması, uzun yıllar boyunca Kemalizm’in tahakkümünde kalan Diyanet için olumlu adımlar olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum