1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet İşleri M. Kemal baskısına dayanamadı
Diyanet İşleri M. Kemal baskısına dayanamadı

Diyanet İşleri M. Kemal baskısına dayanamadı

Diyanet'in Cuma hutbesinde Mustafa Kemal’e yer vermemesi üzerine Kemalist ve Laik odaklar Diyanet'e ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a karşı kampanya yürütmeye başlamıştı. Diyanet’in son paylaşımı Kemalistlerin baskısına dayanamadığını gösterdi.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 14:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz Cuma hutbesinde 30 Ağustos’tan bahsederken Mustafa Kemal’e yer ayırmamış ve kimi odaklar tarafından hedef tahtasına konulmuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü camilerde okunan Cuma hutbesinde Mustafa Kemal’den bahsedilmemesi Müslümanlara Fransız kalan medyayı öfkeye boğmuş ve Diyanet’e yönelik algı operasyonlarını yeniden hareketlendirmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yeni bir basın açıklamasında ise Mustafa Kemal’e özellikle yer verildiği görüldü.

"Mukaddes değerleri koruyan ve yaşatan bir bilinçle her zaman milletin refahı ve devletin bekası için çalışmanın bu vatanda yaşayanların en büyük sorumluluğu olduğu" bildirilen mesajda, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Bu vesileyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu zaferi bize armağan eden kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, şükran ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, istiklal ve istikbalimiz için, dinimiz, vatanımız, ezan ve mukaddesatımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet ve mağfiret diliyoruz. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı gönülden kutluyor, bu güzel vatanda ilelebet huzur içinde, özgürce ve kardeşçe yaşamayı bizlere nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Kemalizm’in tahakkümü karşısında geri adım atan Diyanet’in açıklaması, Kemalistleri yine memnun etmese de Kemalizm için kazanılmış bir zafer olarak sunulması da dikkatlerden kaçmadı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "30 Ağustos Zafer Bayramı" başlıklı mesajı:

diyanet-30-agustos-mustafa-kemal.jpeg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum