1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet İşleri Başkanlığı: “İslam Bütün Çeşitleriyle Eşcinselliği Açıkça Yasaklamıştır”
Diyanet İşleri Başkanlığı: “İslam Bütün Çeşitleriyle Eşcinselliği Açıkça Yasaklamıştır”

Diyanet İşleri Başkanlığı: “İslam Bütün Çeşitleriyle Eşcinselliği Açıkça Yasaklamıştır”

Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam’da zinanın ve bütün çeşitleriyle eşcinselliğin açıkça yasaklandığını belirtti.

28 Nisan 2020 Salı 14:22A+A-

Yahya Fırat / Haksöz-Haber

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, İslam’ın gayrimeşru cinsel ilişkileri günah sayıp yasakladığı ifade edildi.

Kur’an’ın yanı sıra Tevrat ve İncil’de de eşcinselliğin yasaklandığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İslam, cinsel hayatın, ancak evlenmeleri helal olan bir erkekle bir kadın arasında ve geçerli bir nikah akdine dayanan evlilik birliği içinde söz konusu olabileceğini açık ve kesin bir şekilde bildirmiştir. Bu meşru daire dışında kalan cinsel ilişkiler ise İslam’da zina olarak nitelenmiştir. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve onun geleceğini belirleyen aile kurumunu tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan ve toplumsal düzenin bozulmasına, nesillerin ziyan olmasına, insana mahsus bir erdem olan haya duygusunun yitirilmesine ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan zina hakkında Yüce Allah onun “son derece çirkin bir iş ve çok kötü bir yol” olduğunu beyan edip, bu suçun işlenmesi şöyle dursun, yanına bile yaklaşılmaması talimatını vermiştir (İsrâ, 17/32; bk. Furkân 25/68; Mümtehine 60/12).”

İslam’ın zinanın yanı sıra bütün çeşitleriyle eşcinselliği yasakladığı bildirilen değerlendirmede şunlar kaydedildi:

“Gerek zinanın gerekse eşcinselliğin yasaklanmasındaki en önemli hikmet, evliliğin ve aile olmanın meşru kılınmasındaki hikmetle aynıdır. O da yaratılış kodlarına uygun nezih ve meşru bir cinsel hayat yaşanması ve insan neslinin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanmasıdır. Allah Teala, insanın fıtratına yani yaratılış gereği sahip olduğu bedensel ve ruhsal öze aykırı her fiili yasaklamıştır. Zina ve eşcinselliğin yasaklanmasında bir diğer hikmet de insan neslinin meşru bir şekilde devamının sağlanmasıdır. Bizi yaratan, yaşatan Allah, insan neslinin devamının da ancak meşru ve fıtrata uygun birliktelik olan nikahla ve bununla oluşan aile kurumu içerisinde olabileceğine hükmetmiştir. Buna göre hukuki ve ahlaki bakımdan bireyi zarara uğratan bütün nikahsız ilişki türleri dinimizce yasaklanmıştır.”

HABERE YORUM KAT