1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD’de inşa edilen Türkevi’nin açılışında dua etti
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD’de inşa edilen Türkevi’nin açılışında dua etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD’de inşa edilen Türkevi’nin açılışında dua etti

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun yer alacağı yeni Türkevi binası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın duasıyla açıldı.

20 Eylül 2021 Pazartesi 22:21A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Türkiye’de ve dünyada İslam’a ve Müslümanlara karşı sürdürülen İslamofobi’nin karşısında Diyanet’in rolü gittikçe önem kazanıyor. Özellikle Türkiye’de de Diyanet’e ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik sürdürülen kara propaganda, dezenformasyon ve algı yönetimi içeren haberler laiklik temeline dayandırılarak servis ediliyor. Müslümanları temsilde önemli bir merci olarak görülen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ettiği dualarda laiklik yanlıları tarafından hedef alınıyor.

Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Yargıtay yeni binasının açılışında dua etmesiyle başlayan tartışmalar sürerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ABD’de yapımı sona eren yeni Türkevi’nin açılışında bir kez daha 'elleri semaya açtı'.  

Siyasi, ekonomik ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak yeni binanın açılışında dua eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Medeniyetimizi ve değerlerimizi insanlığa en güzel şekilde tanıtmaya vesile eyle Allah’ım.” dedi.

Kur’an’dan ayetlerin okunduğu ABD’deki yeni Türkevi açılışında birçok ülkenin siyasi temsilcileri de hazır bulunurken açılış kurdelesini; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda'nın da aralarında bulunduğu yabancı ülke temsilcileri kesti. 

Ellerin semaya kaldırıldığı açılışta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ey bizleri kainatı bütün mevcudatı yoktan var eden, bizlere sayısız nimetleri ihsan eden, yarattığı tüm varlığı koruyup gözeten yüce Rabbimiz! Bugün burada tüm insanlığa hizmet edecek büyük bir eserin açılış vesilesiyle bir araya geldik. Huzurunda ellerimizi sana açtık, dua ediyoruz. Dualarımızı, niyetlerimizi ve şükrümüzü tüm iyiliklerimizi kabul eyle Ya Rabbi! Ya Rabbe’l alemin bu binanın yapımına emek veren, gönül veren, arsasının alınmasından tamamlanmasına kadar maddi ve manevi olarak destek olan tüm kardeşlerimizden razı ol. Hizmetlerinin karşılığını kereminle bol eyle Allah’ım. Ya Rab, bu güzel eseri bizim ve insanlık için hayırlı eyle. Yapılacak hizmetleri bereketli eyle Ya Rabbi. Medeniyetimizi ve değerlerimizi insanlığa en güzel şekilde tanıtmaya vesile eyle, burada çalışacak kardeşlerimizi her türlü tehlikeden muhafaza eyle Allah’ım. Ya Rab yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’de buyuruyorsun ki (Hud 61. Ayette geçen şu duayı Arapça okuyarak) Sizi yeryüzünde meydana getiren ve sizi orayı imar etmekle görevli kılan O'dur.’ Bizleri yeryüzünü imar etmekle görevlendiriyorsun; Ya Rab yeryüzünü imar etmek isteyen salih kullarından eyle bizi. (Bakara 208 ayetini de Arapça ve Türkçe okuyarak) 'Ey iman edenler! Hep birden barışa girin'  Ya Rab bizleri her daim ve her yerde barışın, merhametin ve esenliğin yanında eyle. Sevgili Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘İnsanların en faydalısı, en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır.’ Ya Rab bizleri; ülkesinin, milletinin ve insanlığın iyiliği için çalışanlardan eyle Allah’ım. Burada bu ülkede yaşayan, çalışan kardeşlerimize yardım eyle. Onları korktuklarından emin, umduklarına nail eyle Allah’ım. İyilik ve takva yolunda çalışanları, niyet ve samimiyetlerinde müstakim eyle. Azim, çaba ve gayretlerinde muktedir eyle Allah’ım. Ya Rab, bizleri nice hayırlı işlerde, mekânlarda buluştur, güzel idealler uğruna kalpleri daima bir olanlardan eyle Allah’ım. Selam isminle bizlere ve tüm insanlığa barış ve huzur lütfeyle Allah’ım. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle Allah’ım. Ya Rab keder ve hüzünden, acizlik ve tembellikten her türlü salgın hastalıktan ve musibetten sana sığınıyoruz. Bizi, neslimizi, milletimizi ve bütün insanlığı muhafaza eyle Allah’ım. Ey yüce Rabbimiz! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik; bizleri sensiz, sahipsiz, yardımsız, kimsesiz, çaresiz bırakma Allah’ım.” diye dua etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum