1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyanet artık Karar’ın da hedefinde!
Diyanet artık Karar’ın da hedefinde!

Diyanet artık Karar’ın da hedefinde!

Kemalistlerin düşmanlık oklarının müdavimi Diyanet şimdi de Karar gazetesinin hedefinde, üstelik Sözcü’den anlamsız bir haber kaynak gösterilerek!

28 Ağustos 2020 Cuma 13:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyanet’e yönelik olağan ithamlarda bulunma mesaisini devam ettiren Sözcü gazetesi DİB’in takvim ve kitap basım ihalelerine yönelik bir haber yapmış. Haberde takvim ve kitap basım ihaleleri için DİB’in milyonlarca liralık kaynak ayırdığı vurgulanmış. Tahmin edileceği üzere haber DİB’in pek çok bakanlıktan daha fazla kaynak tükettiği vs. verilerle süslenmiş. 

Sözcü’nün haberi olağan. İlginç olan ise bu haberi Karar’ın da aynen iktibas edip manşetine taşıması. Haberde Diyanet’in 2021 yılı takvimi için 10,6 milyon lira harcayacağı vurgulanmış. İlk bakışta bu paranın sanki birilerine hibe edildiği ya da çöpe atıldığı izlenimi veriliyor. 

Tamam, Sözcü zaten düşmanca bir tutum içinde. Peki Karar’ın derdi ne? 

Hadi diyelim ki, Sözcü bu işleri bilmiyor, namazla, camiyle falan alakaları olmadığı için yanlış yorumlamışlar. Peki Karar mensupları bu takvimlerin ve haberde bahsi geçen diğer basılı eserlerin satışa sunulduğunu, Diyanet takvimlerinin camilerde ve Diyanet kitaplıklarında halka parayla satıldığını bilmiyorlar mı?  Üstelik de DİB’in bu işten ciddi gelir elde ettiği de bilinen bir hususken, bu haber hiç iyi niyetli bir tutumu yansıtmamış!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum