1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Diyala Katliamı İnceleniyor
Diyala Katliamı İnceleniyor

Diyala Katliamı İnceleniyor

Irak'ta güvenlik güçleri ve Şii milislerin, Diyala'da 70 Sünniyi katlettiği yönündeki iddiaları araştırmak için kurulan komisyon çalışmalarına başladı.

03 Şubat 2015 Salı 11:48A+A-

Irak meclisi tarafından görevlendirilen komisyonun başkanı Hakim Zamili, komisyonun Ocak’ta Diyala'ya bağlı Mikdadiye ilçesinin IŞİD'ten alınmasının ardından Bervane köyünde güvenlik güçleri ve Şii milislerin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 70 Sünni vatandaşı öldürdüğü iddialarını araştırmaya başladı.

Zamili, "Bervane köyü davasını soruşturmakla görevlendirilen komisyon, yüksek güvenlik önlemleri altında çalışmalarına başladı. Köy ve çevresinde saha çalışması yapıldı, köylülerle görüşüldü" dedi.

Katliam iddiaları

Iraklı bazı Sünni siyasetçiler ve Sünni aşiret liderleri, Irak güvenlik güçleri ve Şii milislerin Bervane köyünde ve civar bölgelerde katliam yaparak 70 Sünniyi öldürdüğünü öne sürmüştü.

Diyala Valisi Amir Mecmai, 27 Ocak'ta konuyla alakalı geniş çaplı soruşturma başlatılmasını talep etmiş, 29 Ocak'ta meclise bağlı Güvenlik ve Savunma Komitesi, konuyu araştırmak üzere bir komisyonun kurulduğunu açıklamıştı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT