1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Disko” Zulmüne Maruz Kalan Çok Asker Var!
“Disko” Zulmüne Maruz Kalan Çok Asker Var!

“Disko” Zulmüne Maruz Kalan Çok Asker Var!

Uğur Kantar'ın hayatına mal olan Disko zulmü sadece Kıbrıs ile sınırlı değil.

17 Ekim 2011 Pazartesi 11:41A+A-

Askerliğini 95. Zırhlı Tugay'da yapan G. isimli bir erin TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na sunduğu şikayet dilekçesi, Uğur Kantar'ın hayatına mal olan Disko zulmünün sadece KKTC ile sınırlı olmadığını ortaya koydu.

Kıbrıs’ta askerlik yaparken gönderildiği Disiplin Koğuşu'nda (Disko) gardiyan askerler tarafından dövülen ve kaldırıldığı GATA'da hayatını kaybeden Er Uğur Kantar'ın yaşadığı Disko zulmünün benzerini birçok askerin yaşadığı ortaya çıktı. Askerlik hizmetini, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 95. Zırhlı Tugay'da (Tekirdağ / Malkara) yapan G. isimli bir er, 19 Eylül'de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na bir şikayet dilekçesi gönderdi ve Disko'larda yaşatılan zulmü gözler önüne serdi.

İÇERİSİ LAĞIM FARESİ DOLUYDU

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre emre itaatsizlik ve içtimaa geç kalmak suçlarından 2 kez yedişer gün, 1 kez de üç gün olmak üzere 3 defa Disko'da kaldığını dile getiren Er G., Meclis'e verdiği dilekçede yaşadıklarını şöyle anlattı: “Disko'nun içerisi pislik doluydu ve lağım farelerinden yere basamıyorduk. Yaklaşık 10 dakika bu pislik içerisinde bekledikten sonra çık emri verdiler. Ardından da o pislikle beraber 50 metrelik bir hat boyunca sürünmemizi istediler. Sonra hortumla üzerime su tuttular ve o sulu halimizle ve üzerimizdeki pislikle bıraktılar. Leş gibi kokmayı geçtim, her yerimde sivilce gibi şeyler çıktı.

GARDİYANLAR MAHKUMLARA RASTGELE VURUYOR

Disko'da gardiyan olarak görev yapan askerlerin, mahkum askerlere çok ağır işkence ettiklerini dile getiren Er G., mahkum askerlere büyük karavanalarla yemek taşıtıldığı, taşıma esnasında da rastgele çeşitli yerlerine vurulduğunu anlattı. Mahkum askerlere yapılan eziyetler arasında uzun eşek oynama, geceleri ise uyku izni vermeme gibi uygulamaların bulunduğunu söyleyen G., yaşadıklarını bütün gerçekliği ile Komisyonun istemesi durumunda anlatacağını da ifade etti.

Başkaları da aynı şeyleri yaşamasın

Er G., komisyonuna verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı: “Ben askerliğim sırasında disiplin koğuşlarında çok eziyet çektim. Oysaki 20 yaşını dolduran her genç, askere gideceğim diye geceleri heyecandan uyuyamıyor. Vatani görevimi yerine getireceğim derken, bu yaşadıklarımı başkalarının da yaşamasını istemiyorum. Orada çektiğimiz eziyetlerin psikolojim üzerindeki olumsuz etkilerini halen daha çekmekteyim. Yukarıda anlattıklarım yaşadıklarımın abartısız çok kısa bir özetidir” ifadeleri yer aldı.

Er G., TBMM'ye gönderdiği şikayet dilekçesinde dile getirdiği Disko zulmünün 'abartısız' kısa bir özetten ibaret olduğunu söyledi. G., TBMM Komisyonu'nun talep etmesi halinde yaşadıklarını bütün gerçekliğiyle anlatabileceğini de ifade etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum