1. HABERLER

  2. HABER

  3. DİSK İşten Çıkardığı İşçisine Saldırdı!
DİSK İşten Çıkardığı İşçisine Saldırdı!

DİSK İşten Çıkardığı İşçisine Saldırdı!

Türkiye solunun önemli örgütlenmelerinden olan DİSK’in işten çıkardığı çaycısı Oya Baydak’ın işe tekrar dönmek için DİSK binası önünde ‘Direniş Çadırı’ kurması ile solun asıl kimliğini açık eden bir uygulamasına daha şahit olduk.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 16:31A+A-

Murat Ayar / Haksöz-Haber

Oya Baydak, DİSK’e bağlı Genel-İş’te çalışan bir emekçi. Sendikada çaycılık yapıyordu. Sendika Baydak’ı gerekçesiz olarak işten çıkartması üzerine, Baydak da işine tekrar dönmek için DİSK önünde gece gündüz kaldığı bir çadır ile direnişe geçti. DİSK’in bu direnişe cevabı ise eski işçisinin tuvalet gibi en temel insani ihtiyacını karşılaması için dahi olsa sendika binasına almamak şeklinde oldu.

Oya Baydak ve ona destek olan bazı arkadaşları bunun üzerine bu sabah kendilerini DİSK binasının kapısına zincirleyerek protesto ettiler. “İşçileri sendikaya almıyorsanız, biz de sizi sendikaya sokmayacağız!” açıklaması ile kendilerini DİSK kapısına zincirleyen işçi grubuna karşı DİSK’in tutumu oldukça sert oldu! Aralarında yöneticilerin de bulunduğu kalabalık DİSK’li bir grup “Faşizme Karşı Omuz Omuza!” sloganlarıyla Oya Baydak ve arkadaşlarını darp etmeye giriştiler. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu arbede uzun süre devam etti.

Konuyla ilgili DİSK başkanı Kamil Beko “Kimse sendika binasının kapısını kapatamaz!” şeklinde bir açıklama yaparken Oya Baydak’a uygulanan şiddetle ilgili herhangi bir şeye değinmedi.

Diğer taraftan konuyla ilgili sol basın ve merkez medya da konuyu ilginç spotlarla haberleştirdiler. BirGün “DİSK’e Zincir Vurmak Faşizmdir!” pankartı ile olayı haberleştirirken bahsettiği zincir işten atılmasını protesto etmek için Baydak’ın DİSK’in kapısına bağladığı zincirden başka bir zincir değildi. NTV ise “DİSK önünde tekme-tokatlı çaycı kadın arbedesi” üst başlığıyla olayı haberleştirdi.

İşten çıkartılan AK Parti çaycısı olsaydı ve benzer şeyler yaşansaydı manşetlerden ‘emek ve emekçi düşmanlarına karşı genel direniş’ pankartları açacak olan DİSK ve benzeri örgütlenmelerin kendileri söz konusu olduğunda ortaya koydukları tavır nasıl bir gelecek istediklerinin de açık bir göstergesi oldu!

oya-baydak-disk-birgun.jpg

oya-baydak-disk03.jpg

oya-baydak-disk.jpg

HABERE YORUM KAT